Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2023 El govern Viñuales enceta el seu mandat amb mesures per solucionar les inundacions a la Part Baixa

El govern Viñuales enceta el seu mandat amb mesures per solucionar les inundacions a la Part Baixa

El govern Viñuales enceta el seu mandat amb mesures per solucionar les inundacions a la Part Baixa

L’altra prioritat és la renovació de la gespa artificial de tots els camps de futbol municipal
El govern Viñuales enceta el seu mandat amb mesures per solucionar les inundacions a la Part Baixa Foto: Tjerk van der Meulen.
19/06/2023

Solucionar les inundacions de la Part Baixa en episodis de pluja intensa i millorar els camps de futbol municipals. Aquests són les dues primeres mesures del nou govern municipal i que ha anunciat aquest migdia l’alcalde Rubén Viñuales.

“La transició ecològica és un dels elements clau del nou govern de Tarragona, per la qual cosa en les properes hores signaré un paquet de mesures encaminades a augmentar la capacitat de desguàs de la xarxa de la Part Baixa davant episodis de pluges intenses”, ha anunciat l’alcalde Viñuales. I ha afegit: “Aquesta és una reivindicació històrica de la Part Baixa i un compromís que vaig adquirir en campanya electoral”.

En aquest sentit, les accions que es plantegen executar están dividides en dues fases per ampliar més del 40 % la capacitat de desguàs actual

  • La primera fase contempla la creació d'un nou col·lector a Torres Jordi de 1.500 mm, paral·lel a l'actual, per la recollida d'aigües pluvials. El projecte estarà enllestit en 2 - 3 setmanes a punt per a licitar. El cost de la primera fase és de 900.000 €.
  • La segona fase contempla la construcció d'un nou col·lector d'aigües pluvials al carrer Reial. El cost serà de 400.000 €.

L'execució d'aquestes mesures facilitarà el desguàs de més de 1.800 l/s, un cop feta la primera ja s'assolirà prop del 75 % d'aquesta capacitat.

Renovació de la gespa artificial de tots els camps de futbol  

La renovació de la gespa artificial de tots els camps de futbol municipal és una altra de les primeres accions que posa en marxa l’equip de govern. “Una de les nostres prioritats és millorar totes les instal·lacions esportives municipals”, ha manifestat Viñuales, qui ha apuntat que es tracta “d’una actuació necessària davant l’estat en què es troben aquests equipaments esportius. La vida útil de la gespa artificial que actualment tenen els camps de futbol municipals és d’aproximadament 10 anys i ja fa uns setze anys que no es renova”.  

Es renovarà la gespa dels vuit camps de futbol ubicats a Torreforta, Icomar, Campclar, La Floresta, La Granja, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. En total, seran 51.856,39 metres quadrats de nova gespa. L’alcalde també ha explicat que aquest projecte “inclourà altres actuacions de millora a tots els camps de futbol, com ara la renovació de les reixes de les canaletes, la substitució dels actuals canons de reg per aspersors i la instal·lació de noves porteries de futbol 7”. A més a més, també es faran obres de millora en tots aquells vestidors dels camps de futbol que encara no s’han renovat. Totes aquestes actuacions suposaran una inversió d’aproximadament 2 milions d’euros.  

A partir d’ara, s’iniciaran els tràmits administratius perquè la substitució de la gespa artificial sigui una realitat al més aviat possible. Amb la voluntat d’afectar el mínim possible l’activitat esportiva, els treballs es duran a terme fora de temporada.  

Segells de reconeixement d'administració oberta