Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2023 El govern Viñuales implanta 100 accions per als 100 primers dies de mandat

El govern Viñuales implanta 100 accions per als 100 primers dies de mandat

El govern Viñuales implanta 100 accions per als 100 primers dies de mandat

En destaquen la dignificació de la via pública amb el projecte 'Pam a Pam', la convocatòria de places d'agents per a la Guàrdia Urbana o la reactivació de la platja de gossos
El govern Viñuales implanta 100 accions per als 100 primers dies de mandat Foto: Tjerk van der Meulen.
27/06/2023

El Govern de les solucions. Així és com ha definit l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, la nota etapa al capdavant de l’Ajuntament de Tarragona. L’alcalde, envoltat dels consellers de l’equip de govern, ha explicat als jardins de Casa Canals que “aquest és el mandat d’anar per feina”. Per aquest motiu, ha presentat 100 accions per als primers 100 dies i altres de més recorregut. Entre aquestes figuren prioritats en els eixos clau del nou govern:

 • Seguretat ciutadana. 
 • Dignificació de l’espai públic. 
 • Potenciació de la projecció econòmica: comerç, turisme i transició energètica.
 • Patrimoni.

Diàleg i solucions, objectius dels primers 100 dies

Diàleg i solucions són els objectius per als 100 dies del nou govern municipal a Tarragona. Estem posant els fonaments d’una Tarragona líder i guanyadora per això hem fixat un Pla Estratègic Municipal amb accions concretes que ja s’estan començant a executar, altres que continuaran fins als primers 100 dies de govern i altres que seran objectius a executar al llarg del mandat”, ha remarcat l’alcalde.

Les més immediates són la redacció dels projectes amb els que ja s’està treballant per solucionar les inundacions de la Part Baixa i la millora de tots els camps de futbol municipals. Així mateix, entre les accions dels 100 primers dies també figuren mesures com la posada en marxa del projecte Pam a Pam “amb l’objectiu de mantenir i conservar tots els barris de la ciutat. L’increment de la plantilla de la Brigada d’Intervenció Ràpida farà possible aquest objectiu”, ha remarcat el conseller d’Espai Públic, Guillermo García.

Pel que fa a l’aposta per la transició energètica es crearà el Consell Assessor de Transició Ecològica i s’iniciarà l’estudi de l’instal·lació d’estructures fotovoltaiques en dependències municipals i al mercadet de Bonavista.

Una altra de les prioritats d’aquest mandat és la seguretat ciutadana, per la qual cosa ja s’està treballant en muscular la Guàrdia Urbana amb la incorporació de 17 caporals, 5 sergents, 2 subinspectors i 8 agents de mobilitat. Així mateix, estan convocades 21 places lliures d’agents, 10 de mobilitat horitzontal i una plaça d’inspector. La instal·lació de càmeres de videovigilància també és un aspecte amb el que ja s’està treballant per ampliar espais per dotar-los de més seguretat.

El comerç i el turisme són dos àrees també clau. Aquests primers 100 dies de govern s’ha iniciat una ronda de reunions amb entitats de les tres àrees: institucions, agents socials i econòmics del sector i s’han posat les bases per recuperar la promoció del comerç amb activitats de tots tipus. “Una de les prioritats de la conselleria de Comerç és la posada en marxa del bus comercial. Des del minut u estem treballant per implantar una línia de bus que connecti les diferents zones comercials de la ciutat (Parc central, Corte Inglés i Corsini/Centre)”, argumenta la consellera de comerç, Montse Adan.

L'objectiu és facilitar el flux constant de persones entre els diferents espais d’interès comercial de Tarragona, convidant els possibles compradors a descobrir la diversitat comercial de la ciutat. Aquest flux de clients potencials incentivarà, a més, l'activitat en altres sectors com la restauració i l'activitat turística. El bus serà gratuït per a qualsevol persona que acrediti una despesa mínima. “Per a la implementació d'aquest bus comercial estem buscant el consens del sector comercial, a través de les seves entitats associacions. Abans de la seva implantació definitiva es farà un període de proves pilot vinculades sempre a accions concretes com pot ser amb motiu de l'arribada de creuers o certàmens programats com ara la Night Shop, accions que desenvoluparem a més curt termini i dins aquests primers 100 dies de govern municipal”, remarca Adan. I afegeix: “Recuperarem aquesta activitat comercial, que va ser referent a la ciutat en el seu moment. La possible data per a la seva celebració seria una nit d'agost, atès que la gent fa vida al carrer i es pot vincular la iniciativa al sector de les terrasses i la restauració de la ciutat (Parc Central, Corte Inglés i centre) amb la possibilitat d'implantar el bus comercial com a prova pilot”.

Una altra de les accions amb les quals ja es treballa per tenir-la llesta abans de finals d’any és la implantació dels bons comerç i els bons restaurants. “Atès l'èxit de les darreres campanyes de Bons Comerç a Tarragona i a d'altres municipis, es continuarà apostant pels bons comerç, que van patir una reducció de pressupost assignat en la seva segona edició. Ja estem estudiant un increment pressupostari per a les pròximes edicions; al mateix temps, estem amb converses amb els representants del sector comerç per valorar la idoneïtat de les èpoques de l'any on aplicar-los”, argumenta la consellera de Comerç.

Un altre dels eixos clau en el sector comercial és agilitzar els tràmits i llicències relacionats amb el sector comercial i de la restauració. “Hem començat a treballar per establir convenis de col·laboració amb els col·legis professionals acreditats per tal que, a través dels seus equips professionals, puguem agilitzar els tràmits i llicències relacionats amb el sector del comerç i la restauració a la ciutat”, explica la consellera Adan.

Nou circuit turístic per a creueristes

Un dels eixos clau en turisme és el circuit turístic per a creueristes. “Un cop analitzada la situació, s'han detectat mancances i deficiències en l'atenció i en logística dels creueristes a partir del moment en què es baixen de l'autobús al centre de la ciutat. Estem estudiant la possibilitat d'establir diferents punts d'arribada distribuïda en diversos indrets de la ciutat”, apunta la consellera de Comerç i Turisme, Montse Adan. En aquest sentit, s'establirà la figura de l'informador turístic en el moment de l'arribada dels creueristes a la ciutat, aportant-los informació sobre comerç, patrimoni, espais d'interès, activitats culturals, restauració, etc.

La cultura i les festes són també és un dels eixos clau i entre les 100 accions dels 100 primers dies figura l’aposta i implementació del cinema a la fresca en indrets de la ciutat com el Parc del Francolí o l’Anella Mediterrània. A mig termini figura entre les prioritats de la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, instaurar el Carnaval com la festa d’hivern.

“Promocionarem el carnaval de Tarragona com un dels carnavals de referència a Espanya, potenciant-lo com la gran festa d’hivern de Tarragona amb un nou protocol que inclogui les principals millores proposades, treballat de la mà de les entitats de Carnaval”, remarca la consellera Ramos. Una de les accions més immediates en aquest àmbit és l’activació immediata de la comissió a tres bandes per la biblioteca provincial (Ministerio de Cultura, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tarragona).

El turisme esportiu és clau pel govern Viñuales, per la qual cosa s'iniciarà el procés de certificació de Destinació de Turisme Esportiu, així com s’està creant un calendari públics de tots els esdeveniments esportius que tenen lloc a la ciutat al llarg de l’any.

L’urbanisme també és clau per aquests 100 dies i la resta del mandat. Els projectes prioritaris són el nou POUM i el Pla Integral de la Part Baixa.

Pel que fa esports, cal destacar la necessitat de posar a punt les instal·lacions esportives municipals i millorar la seva eficiència energètica. 

SOLUCIONS: ANEM PER FEINA

 • Anem per feina per solucionar les inundacions de la Part Baixa en episodis de pluja intensa. Es tracta de dues accions que ja estan en fase de redacció dels projectes. L’objectiu és ampliar més del 40 % la capacitat de desguàs actual. La primera fase contempla la creació d'un nou col·lector a Torres Jordi de 1.500 mm, paral·lel a l'actual, per la recollida d'aigües pluvials. El projecte estarà enllestit en 2-3 setmanes a punt per a licitar. El cost de la primera fase és de 900.000 €. La segona fase contempla la construcció d'un nou col·lector d'aigües pluvials al carrer Reial. El cost serà de 400.000 €.
 • Millorar els camps de futbol municipals: Es renovarà la gespa dels vuit camps de futbol ubicats a Torreforta, Icomar, Campclar, La Floresta, La Granja, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. En total, seran 51.856,39 metres quadrats de nova gespa. També es faran obres de millora en tots aquells vestidors dels camps de futbol que encara no s’han renovat. Totes aquestes actuacions suposaran una inversió d’aproximadament 2 milions d’euros.  

Anem per feina en Seguretat Ciutadana

 • Muscular la Guàrdia Urbana: amb la incorporació de 17 caporals, 5 sergents, 2 subinspectors i 8 agents mobilitat. Convocatòria de 21 places lliures d'agents, 10 de mobilitat horitzontal i 1 plaça inspector.
 • Instal·lació de les 28 càmeres i 7 de reforç a la Part Alta, en total 35. Ja està adjudicat, pendent d’instal·lar i posar en funcionament
 • Incrementar els serveis i logística tant de l’equipament (comissaria, coberta, galeria de tir...) com del cos de la Guàrdia Urbana (uniformes i vehicles nous, pistoles d’aigua per apagar de manera efectiva la crema d’un contenidor...)
 • Càmeres de videovigilància a la zona centre i Ponent, una reclamació de la Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI perquè els barris de Ponent són els més afectats per la delinqüència i mereixen tenir una eina dissuasiva com la que s’ha instal·lat a la Part Alta.
 • Instal·lació d’una càmera a l’aparcament del Pont del Diable per acabar amb la inseguretat a l’entorn d’aquest monument.

Anem per feina en Territori

 • Nou POUM: “Incorporarem la visió de creixement cap a Llevant (Vall del Llorito), la preservació dHorta Gran com a espai verd i parc agrari, i mantenir la zona entre Camp Clar i Bonavista com a espai verd (Ponent Verd) amb la transformació de lavinguda Tarradellas com a nou eix cívic”, ha explicat el conseller d’Urbanisme, Nacho García.
 • Pla Integral de la Part Baixa: Es tractava de començar les actuacions per tal devitar les inundacions de la Part Baixa, la qual cosa ja sha fet. I fer seguiment del pla integral i començar a calendaritzar les actuacions que hi puguin haver. La Part Baixa és una prioritat important del nostre mandat.
 • Accelerar la cessió de la N-340 per unir centre i Llevant: signatura del conveni amb el Ministeri dins daquests primers 100 dies perquè així puguin començar les obres.

Anem per feina en Patrimoni

 • Restablir el diàleg amb les entitats.
 • Musealitzar la Font dels Lleons.
 • Ca lAgapito: un cop finalitzades les obres, en aquests 100 primers dies es decidirà quines són les següents fases a seguir per tal de recuperar aquest espai.
 • El Pla Director de lAmfiteatre és una prioritat. És un pla director ambiciós que contempla actuacions més enllà del propi monument.
 • Pla Director de la Muralla: s'iniciaran els contactes per tal d’impulsar la restauració de la muralla en els trams de l1 al 6 (entre el Circ i el Fortí Negre).
 • Accelerar el projecte de la Necròpolis.

Anem per feina en habitatge

 • Consolidar pressupost adquisició habitatge per tanteig i retracte.
 • Exigir a Adigsa millores en habitatge a Campclar.
 • Sol·licitar fons per a la construcció habitatge públic.
 • Participar a totes les convocatòries europees per aconseguir més habitatges socials.

Anem per feina en els espais públics

 • Augmentar plantilla Brigada Intervenció Ràpida.
 • Estudi i planificació de la coordinació del projecte Pam a Pam: mantenir i conservar barri a barri tot l’espai públic netejant i millorant tots i cadascun dels seus elements (bancs, pintura, arbrat, voreres, ...)
 • Execució dels nous parcs infantils (plaça Infants, plaça de Josep Maria Salvadó i Urpí, plaça Jacint Verdaguer, plaça Josep Sentís i Porta).
 • Planificar la plantació de 3.000 arbres a tota la ciutat.
 • Programa Posem en marxa Tarragona amb la Brigada: pintura horitzontal d’asfaltat.
 • Canvi de l’enllumenat a LED.
 • Eliminar les barreres arquitectòniques de Sant Pere i Sant Pau. L’objectiu és millorar l’accessibilitat a partir de l’arranjament de voreres i l’ampliació d’aquestes.

Anem per feina en l’emergència climàtica

 • Accelerar el projecte GreenBelt’26. Primera acció: demolició de la plataforma del Miracle.
 • Pla d’incendis: gestió i implementació del pla d’incendis de protecció civil a partir de les primeres intervencions.
 • Planificar el Pla d’inundacions.
 • Inici de l’estudi de l’Empresa Mixta Energètica de Tarragona (EMET).
 • Creació del Consell Assessor de Transició Ecològica.
 • Estudi de l’instal·lació d’estructures fotovoltaiques en dependències municipals i al mercadet de Bonavista.

Anem per feina en Comerç

 • inici d'una ronda de reunions amb entitats de les tres àrees: institucions, agents socials i econòmics del sector.
 • Recuperació de la promoció del comerç amb activitats com la Night Shopping.
 • Posada en marxa del bus comercial: Implantació d'una línia de bus que connecti les diferents zones comercials de la ciutat (Parc central, Corte Inglés i Corsini/Centre). L'objectiu és facilitar el flux constant de persones entre els diferents espais d’interès comercial de Tarragona, convidant els possibles compradors a descobrir la diversitat comercial de la ciutat. Aquest flux de clients potencials incentivarà a més l'activitat en altres sectors com la restauració i l'activitat turística. El bus serà gratuït per a qualsevol persona que acrediti una despesa mínima. 
 • Bons comerç i bons restauració: Atès l'èxit de les darreres campanyes de Bons Comerç a Tarragona i a d'altres municipis, es continuarà apostant pels bons comerç, que van patir una reducció de pressupost assignat en la seva segona edició. S'estudiarà un possible increment pressupostari per a les pròximes edicions i es parlarà amb els representants del sector comerç per valorar la idoneïtat de les èpoques de l'any on aplicar-los. Consolidat l'èxit del Bons Comerç, es planteja la possibilitat de crear-ne uns bons específics per al sector de la restauració, amb la mateixa motivació.
 • Llicències per al sector comercial: Es treballarà per establir convenis de col·laboració amb els col·legis professionals acreditats per tal que, a través dels seus equips professionals, puguem agilitzar els tràmits i llicències relacionats amb el sector del comerç i la restauració a la ciutat. Es recuperarà l'activitat comercial nocturna Night Shop, que va ser referent a la ciutat en el seu moment. 

Anem per feina en Turisme

 • Comissió de treball amb principals agents dels sectors turístic, comercial i promoció econòmica: Es reunirà trimestralment i es convertirà en l'eina per treballar de manera consensuada i establir les accions, projectes, calendari en matèria de promoció econòmica de la ciutat. Servirà per conèixer de primera mà les necessitats i les aportacions de tots els agents, permet fer un seguiment de les accions engegades i l'avaluació de les mateixes... En definitiva, donar veu als sectors professionals en el si de les polítiques municipals.
 • Circuit turístic per a creueristes: Un cop analitzada la situació, s'han detectat mancances i deficiències en l'atenció i en logística dels creueristes a partir del moment en què es baixen de l'autobús al centre de la ciutat. S'estudiarà la possibilitat d'establir diferents punts d'arribada distribuït en diversos indrets de la ciutat. S'establirà la figura de l'informador turístic en el moment de l'arribada dels creueristes a la ciutat, aportant-los informació sobre comerç, patrimoni, espais d'interès, activitats culturals, restauració, etc.

Anem per feina en Cultura i festes

 • Aposta i implementació del Cinema a la fresca en diversos indrets de la ciutat com ara el parc del Francolí i l’Anella Mediterrània.
 • Inici del Pla Estratègic de Cultura a partir d’unes primeres reunions de treball amb les entitats culturals i la definició d’uns objectius estratègics i operacionals i uns indicadors per avaluar els resultats de les polítiques públiques que endeguem.
 • Inici d’una diagnosi d’equipaments culturals que ens ajudin a fixar les prioritats.
 • Promocionar el Carnaval de Tarragona com un dels carnavals de referència a Espanya i potenciar-lo com la gran festa d’hivern de Tarragona amb un nou protocol que inclogui les principals millores proposades, treballat de la mà de les entitats de Carnaval.
 • Activació immediata de la comissió a tres bandes per la biblioteca provincial (Ministerio de Cultura, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tarragona).

Anem per feina en Benestar Animal

 • Reactivació de la platja de gossos amb la senyalística.
 • Definició del projecte del nou refugi d’animals.

Anem per feina en Universitats

 • Pla de treball d’universitats consensuat amb el rector de la URV.
 • Projecte Banc d’Espanya.

Anem per feina en Memòria Democràtica

 • Conveni amb l’Amical Mauthausen.
 • Commemoració dels 50 anys del cop d’Estat a Xile.
 • Reunions amb entitats de memòria democràtica.
 • Col·locació dels cartells dels Espais de Memòria a Tarragona.

Anem per feina en Normalització Lingüística

 • Dissenyar els continguts i protocols pel programa d’acollida lingüística (hi ha un primer esborrany).
 • Avaluar els resultats de les accions dutes al mandat 2019-2023.

Anem per feina en Serveis Socials

 • Gent Gran. Malgrat les circumstàncies adverses en el context general es manté la prioritat d’actuar i donar resposta als problemes dels ciutadans i ciutadanes, especialment de les persones més vulnerables.
  • Convocar el Consell Municipal de la Gent Gran.
  • Signatura del contracte de lloguer de l’immoble del carrer del Mar.
  • Lluita contra la soledat no desitjada amb voluntariat i noves tecnologies.
 • Taula de la Pobresa Energètica. Reforç amb la inclusió de nous ajuntaments i consells comarcals.
 • Immigració: creació del Consell d’Immigració.

Anem per feina en igualtat, polítiques feministes i LGTBI+, nou nom de la conselleria

 • Posarda en marxa accions per visualitzar molt més el col·lectiu LGTBI+, amb programacions i accions d’art visual. (Exemple: Arc de Sant Martí i lila pintat en diferents zones de la ciutat)
 • Rellançament de la campanya Respecta’m per la prevenció de conductes sexistes.

Anem per feina amb les persones amb diversitat funcional i discapacitat, nou nom de la conselleria

 • Revisió i aprovació del Pla Local d’aquesta àrea per definir les prioritats amb la participació activa del col·lectiu.
 • Incorporació a la plantilla de l’Ajuntament nou personal amb discapacitat intel·lectual que faran tasques de subalterns i subalternes.  
 • Acollida de la inauguració del campus d’estiu UniDiversitat, el programa de la fundació ONCE que forma a joves amb discapacitat intel·lectual.

Anem per feina en la protecció i promoció de la salut

 • Creació de la Ruta de la Salut per diferents barris dirigit als joves de la ciutat per prevenir riscos consums tòxics.
 • Reactivació de la intervenció educativa a través del programa Nits Q per fer de l’oci nocturn un espai segur, atractiu i saludable.
 • Obertura d'un punt d’informació d’addiccions tot l’estiu.

Anem per feina als Centres Cívics

 • “Potenciar els Centres Cívics com autèntics punts de trobada ampliant l’oferta d’accions en matèria d’acció comunitària, cultural i social de la ciutat és un dels nostres objectius”, ha remarcat la consellera Cecilia Mangini.

Anem per feina en Cooperació

 • Representació política en els espais sectorials supramunicipals per tal que l’Ajuntament de Tarragona esdevingui un dels principals actors de la cooperació a la ciutat, tenint presència i participació activa en tots els espais de coordinació i col·laboració entre tots els agents implicats.   
 • Creació d’un grup de treball ODS. El Pla Local de Cooperació s’alinea amb l’Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), un compromís mundial assumit pels estats membres de l’ONU que interpel·la directament els governs locals. En aquest sentit, és indispensable transversalitzar les polítiques de cooperació a l’interior de l’Ajuntament.

Anem per feina en Joventut

 • Iniciar els primers passos encaminats a la cura de la salut mental de la joventut.
 • Redacció d’un conveni cultural d’espais d’oci nocturn per realitzar altres activitats juvenils.
 • Desplegament del Pla Local Jove Tarragona 2024.
 • Nova aplicació mòbil Tarragona Jove, que inclourà el carnet Tarragona Jove (en format digital) i serà una finestreta única per a tota la joventut de Tarragona.
 • Recuperar la figura del referent d’ocupació juvenil, element principal per la orientació sociolaboral dels joves i amb la qual no s’ha pogut comptar aquests dos últims anys a nivell municipal.
 • Continuitat durant l’estiu del cicle d’activitats per conscienciar als joves sobre el Canvi Climàtic
 • Intervenció que “allibera” els murs del Serrallo i del dipòsit municipal per a realitzar grafits lliurement.

Anem per feina en participació ciutadana i entitats

 • Enfortiment de la relació amb les entitats al Departament de Relacions Ciutadanes per tal d’agilitzar els processos administratius i donar compliment a les propostes tant d’entitats, com directament dels veïns i veïnes de la ciutat a través de la participació ciutadana.
 • Un dels exemples mes destacats és la millora de la Part Baixa en tots els seus àmbits (tal com va destacar l’alcalde en la seva primera roda de premsa) i en breu s'executaran dos projectes:
  • La cal·listènia de la plaça dels Carros per enllestir aquest petit pulmó verd en aquest barri.
  • La creació de dos murals romans que ampliaran el projecte de dignificació de la Part Baixa i que corresponen a les figures de Júpiter i Minerva i que estaran ubicats un davant l’estació de trens i un altre davant del Palau de Congressos, que s’iniciaran durant les properes setmanes.

Anem per feina en neteja

“Una de les prioritats del Departament de Neteja serà la lluita contra les plagues de coloms, rates i paneroles. Així mateix, com ja s'ha anunciat, en els propers dies implantarem la polsera per als/les treballadores per pal·liar les onades de calor i millorarem la qualitat de les seves àrees de treball”, ha remarcat la consellera de Neteja, Sonia Orts.

Anem per feina en Protecció Civil

Muscular el Departament de Protecció Civil amb un nou tècnic/a per tal d’afavorir la feina, el treball coordinat amb els voluntaris/es.

Anem per feina en la mobilitat

“Volem donar un impuls al Consell de la Mobilitat i ho farem presentant la diagnosi del Pla de Mobilitat Sostenible i començarem a treballar conjuntament amb la Zona de Baixes Emissions”, ha explicat la consellera de Mobilitat, Sonia Orts.

Anem per feina en Esports  

 • Posar a punt les instal·lacions esportives municipals i millorar la seva eficiència energètica. Auditoria del seu estat i encàrrec dels projectes oportuns. Exemples d’accions concretes:
  • Camps de futbol: Gespa artificial, vestidors, bars i substitució focus per leds.   
  • Palau d’Esports Catalunya: Grades i cortines  
  • Finalització del camp de rugbi: gespa, vestidors i grades.
  • Instal·lacions de leds, plaques i domotització.
 • Instal·lació d’una guingueta a la zona del llac de l’Anella Mediterrània ampliant així els serveis a la ciutadania.
 • Obertura de les pistes esportives de les escoles. Apropar la pràctica esportiva a tota la ciutadania durant el curs escolar.
 • Creació de lligues i trobades esportives amb la participació d’associacions veïnals i llars municipals de gent gran.
 • Convertir Tarragona en el centre de tecnificació esportiva de la demarcació. Ja s’han iniciat trobades amb diferents federacions esportives.
 • Creació del projecte educatiu de l’esport a Tarragona. Potenciem la formació esportiva a tots els nivells, amb xerrades formatives, el projecte envers el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), cursos i convenis amb col·legis professionals.  

Anem per feina en Turisme Esportiu  

 • Inici del procés de certificació de Destinació de Turisme Esportiu. Actualment la piscina Sylvia Fontana té el segell de Turisme Esportiu, però s'anirà més enllà ara que l’Agència Catalana de Turisme ha reactivat aquesta certificació. Per això es treballarà de la mà de tots els agents turístics i esportius de la ciutat.
 • Creació d’una pàgina web exclusiva de Turisme Esportiu amb packs que incloguin tota l’oferta turística i esportiva de la ciutat. Potenciem la promoció esportiva.
 • Creació d’un calendari públic de tots els esdeveniments esportius que tenen lloc a la ciutat al llarg de l’any. És una eina imprescindible per donar visibilitat a la multitud d’esdeveniments esportius que tenen lloc a Tarragona.
 • Treballar amb universitats i altres centres de formació per fer estudis de retorn, per conèixer de primera mà el retorn de totes les activitats esportives generades a la ciutat.
 • Creació d’un conveni en el qual es determinin les condicions que ha de complir un esdeveniment per comptar amb la participació de l’Ajuntament de Tarragona. D’aquesta manera, s’assegura que l’esdeveniment tindrà un mínim de condicions (allotjaments, activitats paral·leles, restauració...).
 • Obertura de nous canals a les xarxes socials per posicionar Tarragona com a una ciutat amiga de l’esport i com a destí atractiu pel turisme esportiu.

Anem per feina en Educació

 • Reforçar i crear noves accions encaminades a lluitar contra la segregació escolar.
 • Impulsar l'equitat educativa a través de nous projectes i actuacions dins els Plans Educatius d'Entorn, conjuntament amb el Departament d'Educació.   
 • Reforçar i crear noves accions encaminades a reduir l'absentisme i l'abandonament escolar.    
 • Impulsar i promoure projectes i programes educatius vinculats a la nostra ciutat: cultura, història, lleure, esports, etc. Tot en el marc de Tarragona Ciutat Educadora.    
 • Treballar coordinadament i en col·laboració amb el Departament d'Educació diferents projectes: Magnet, Impuls de les STEAM, Els llocs de la memòria, la Ràdio a l'escola, entre altres.   
 • Teixir una xarxa de complicitats amb les entitats de la ciutat perquè el temps de lleure fora d’escola també sigui un espai educatiu, en consonància amb l’Aliança educació 360.   
 • Potenciar l’educació musical als barris.
 • Treballar coordinadament amb el personal docent de les escoles per incorporar al currículum el treball que fan els professionals de l'IMET de teatre, plàstica i de moviment i respiració.   
 • Impulsar els espais municipals de participació de la ciutadania en termes d’educació: Consell Municipal d'Educació, Consell Municipal d’Infants i Adolescents, Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació, Consells escolars de centre.  
Segells de reconeixement d'administració oberta