Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2023 L'Ajuntament inicia la regulació de cessió dels locals a les entitats

L'Ajuntament inicia la regulació de cessió dels locals a les entitats

L'Ajuntament inicia la regulació de cessió dels locals a les entitats

A partir d'aquest dimecres s’obre la convocatòria per als tres primers espais disponibles
L'Ajuntament inicia la regulació de cessió dels locals a les entitats Imatge d'arxiu de la ciutat. Foto: Marc Colilla.
14/03/2023

L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa la nova ordenança reguladora de la cessió temporal d’ús de locals de titularitat municipal a entitats sense ànim de lucre a la ciutat, que es va aprovar al Consell Plenari del 18 de març del 2022 i  ho fa obrint una primera convocatòria de tres locals buits, que es posen a disposició de qualsevol de les entitats vigents al registre municipal i que compleixin tots els requisits exigits a la nova normativa. La convocatòria s’obre aquest dimecres 15 de març i restarà oberta fins al pròxim 14 d’abril.  

Els locals que s’inclouen en aquesta primera convocatòria són tres dels locals de titularitat municipal que presenten unes dimensions més grans. Un d’ells és el que està ubicat a l’avinguda Sant Salvador, 114, al barri de Sant Salvador, té dues plantes i una superfície de 212,83 metres quadrats. Un altre d’aquests tres locals buits és l’ubicat a l’edifici Europa número 113 de Sant Pere i Sant Pau, el qual té una superfície de més de 185,90 metres quadrats. El tercer local està situat a l’avinguda Andorra, 15 i és una planta baixa amb una superfície de 215 metres quadrats.  

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és la democratització de la cessió dels més de 70 locals de què disposa l’Ajuntament, des d’ara fins al 2025 i això, segons informa el conseller de Béns i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, “s’està fent a través d’una sèrie de mecanismes transparents que responen a criteris objectius i no discriminatoris”. En aquest sentit, Pinedo recorda que “la implementació s’està fent de manera gradual i fent una important tasca de pedagogia d’estima, dels usos compartits i responsables, dels equipaments de la ciutat”.   

Una de les qüestions que prioritza aquesta nova ordenança és la possibilitat de compartir local. D'aquesta manera, es volen optimitzar els recursos municipals i generar dinàmiques de cooperació i coordinació entre diferents entitats. En aquest sentit, la consellera de Relacions Ciutadanes, María José López, explica que “volem racionalitzar i utilitzar criteris objectius i vetllarem perquè tothom pugui acollir-s’hi i no deixar fora ningú”.  

Consulteu tota la informació sobre la cessió dels locals municipals al web municipal.

Segells de reconeixement d'administració oberta