Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2023 Tarragona celebra la Diada de l'11 de setembre amb el cor posat al Marroc

Tarragona celebra la Diada de l'11 de setembre amb el cor posat al Marroc

Tarragona celebra la Diada de l'11 de setembre amb el cor posat al Marroc

Viñuales: “Catalunya és una terra plural, però que sap estimar, sap lluitar i sap ser solidària”
Tarragona celebra la Diada de l'11 de setembre amb el cor posat al Marroc Ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya. Foto: Tjerk van der Meulen.
11/09/2023

Avui a les 10h del matí, s’ha celebrat la tradicional ofrena floral al monument Rafael Casanova, amb motiu de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. En el seu primer parlament en aquesta diada com a alcalde, Rubén Viñuales ha volgut posar de relleu i agrair en primer lloc la presència del cònsol general del Marroc a Tarragona, Ikram Chaine, després del greu terratrèmol al Marroc.

Viñuales ha volgut posar d’exemple aquest estret lligam entre les dues cultures, perquè “el que estem sentit aquests dies és que Catalunya és una terra de germanor i de convivència” i ha afegit que som “una terra plural que sap estimar, sap lluitar i sap ser solidària”. 

L’alcalde també ha destacat “l’honor de ser avui a la Diada com a alcalde” i “l’orgull de formar part d’aquesta Catalunya tan acollidora i diversa” i donem exemple perquè “sabem conviure dins aquesta pluralitat, respectant-nos”.

Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment, més de 50 entitats, entre institucions, entitats socials, culturals, polítiques, esportives i econòmiques; han anat fent l’ofrena esglaonadament. Al finalitzar, les quatre colles castelleres de la ciutat han realitzat els pilars d’homenatge.  

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical de la Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors.

Ofrena floral al monument de Salvador Allende  

A les 11.30 h als Jardins del Camp de Mart, l’alcalde Rubén Viñuales, acompanyat de diversos regidors i regidores i membres del consistori i l'Associació Salvador Allende Tarragona; ha assistit a l’acte d’homenatge i posterior ofrena floral a Salvador Allende, el president de Xile que va morir l’11 de setembre de 1973, avui fa 50 anys, després del cop d’Estat perpetrat per les forces armades del país. 

Segells de reconeixement d'administració oberta