Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Coneix els fons Audiovisuals Fons Ernest Vallhonrat Llurba

Fons Ernest Vallhonrat Llurba

Ernest Vallhonrat Llurba fou un empresari, historiador colombí i promotor de l'associacionisme de Tarragona. Va néixer a Tarragona el 23 d'agost de 1931. Després d'estudiar màrqueting i desenvolupament gerencial, l'any 1959 va fundar i dirigir Vallhonrat Tarragona, empresa de mobiliari i instal·lació d'oficines.

L'interès i la passió per Tarragona van fomentar la participació d'Ernest Vallhonrat en diverses associacions i entitats com, entre d'altres, el Cinema Amateur 'La Salle', el Club Integral Mixt o el Casino de Tarragona. En l'àmbit historiogràfic es va consolidar com a investigador colombí, especialment de les relacions de Cristòfol Colom i Tarragona, sobretot a través de la figura del seu amic, el navegant tarragoní Miquel Ballester. Com a resultat de les seves recerques històriques va publicar, l'any 2005, 'Colón, súbdito de la Corona de Aragón' i, l'any 2011, 'Miquel Ballester, l'amic tarragoní de Cristòfol Colom'.

El fons documental Ernest Vallhonrat Llurba aplega 80 caixes d'arxiu, més de 4.000 fotografies, cintes d'enregistraments sonors, vídeos VHS, pel·lícules S8 i una biblioteca especialitzada en estudis colombins de prop de 1.500 llibres. Un fons que reflecteix la trajectòria cultural, professional, associativa i investigadora d'Ernest Vallhonrat Llurba i que ara s'integra a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta