Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Coneix els fons Audiovisuals Fons fotogràfic Víctor (1975-2010)

Fons fotogràfic Víctor (1975-2010)

El dimarts 15 de maig se signà el conveni de cessió en dipòsit del fons fotogràfic Víctor a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.

El fotògraf professional Víctor Martínez Cisterna va néixer a Tarragona l’any 1933, fill d’una família modesta que tenia set fills. Com a primogènit, Víctor Martínez es va haver de posar a treballar ben aviat, cap a l’any 1948, com a aprenent retocador d’imatges en l’establiment de fotografia de Valentí Canadell Prats. Entre 1959 i 1975, Víctor Martínez exercí com a fotògraf a Riudoms, però a partir de l’any 1966 s’instal·là amb tota la família a Tarragona. Després de diferents associacions empresarials, l’any 1975 obrí el seu propi establiment fotogràfic a Tarragona, en els baixos del número 26 de l’Avinguda de Catalunya.

El fons fotogràfic que Víctor Martínez ha cedit a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona aplega les fotografies realitzades entre els anys 1975 i 2010; trenta-cinc anys de carrera professional que han generat prop de 187.000 negatius. Les imatges corresponen principalment a reportatges socials, però també, entre d’altres, a instal·lacions d’indústries químiques o de l’àmbit portuari, així com fotografia publicitària, esdeveniments festius i esportius o campanyes per a les eleccions municipals.

Segells de reconeixement d'administració oberta