Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Què és L'Arxiu? Seccions Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (BHMT)

Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (BHMT)

La Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (BHMT) està especialitzada en autors i temes locals. Es va inaugurar l'any 1985 a l'edifici de l'Antic Ajuntament amb els fons de publicacions que es conservaven a l'Ajuntament i el Llegat Gramunt, que es trobava dipositat des de l'any 1979 a la Casa Castellarnau. Des d'aleshores s'han vist incrementats els fons mitjançant la compra, l'intercanvi i les donacions.

A banda dels llibres, trobem un important fons de fullets, programes de mà i cartells de diferents èpoques i temàtiques. Destaca els cartells de festes de Sant Magí i Santa Tecla des de finals del s.XIX, els de Setmana Santa des de 1929, i els més recents, com els de Carnaval, el Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials o del Festival de Dixieland, entre d'altres.

> Cartells i programes

Els programes de mà i fullets abasten temàtiques divereses: arts plàstiques, música, folclore i festes, lletres, història, teatre, política, joventut. Tot es troba classificat per temes i cronològicament.

Finalment, comptem amb més de 120 capçaleres de premsa digitalitzades que es poden consultar en línia.

> Premsa digitalitzada

Segells de reconeixement d'administració oberta