Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Què és L'Arxiu? Seccions Centre d'Imatges de Tarragona (CIT)

Centre d'Imatges de Tarragona (CIT)

El Centre d’Imatges de Tarragona (CIT) és la secció que gestiona, tracta i difon la documentació en imatge de la ciutat, amb l’objectiu de conservar, fomentar, oferir i divulgar aquest patrimoni documental.

El CIT disposa d’un milió i mig de fotografies repartides en 6 fons i 12 col·leccions fotogràfiques, procedents principalmente de fotògrafs professionals, com les imatges dels fons Vallvé, Chinchilla, Víctor, López, Rimbau i Ferré. També les generades pels serveis del mateix Ajuntament de Tarragona o bé de ciutadans aficionats.

La documentació custodiada pel CIT es pot consultar a la sala de consulta o bé en línia.  El CIT també promou el projecte d’àlbum domèstic de fotografies dels tarragonins Capsa de Sabates 2.0.

La col·lecció de l’Arxiu Audiovisual es compon de pel·lícules d’autors professionals o amateurs des de l’any 1956 fins als anys noranta. També conté les emissions de la Televisió Municipal de Tarragona (1985-1986), així com les entrevistes realitzades a diverses persones significatives que expliquen la seva visió de la història de les festes de Tarragona.

Pel que fa a l’Arxiu Sonor, es disposa dels enregistraments que recullen testimonis sobre els períodes històrics del franquisme i la transició democràtica, així com els enregistraments dels plens de l’Ajuntament de Tarragona des de 1992 fins a l'actualitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta