Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2009 Es col·loquen les plaques dels dos nous carrers Josep M. Alomà Sanabras i Maternitat d’Elna

Es col·loquen les plaques dels dos nous carrers Josep M. Alomà Sanabras i Maternitat d’Elna

Es col·loquen les plaques dels dos nous carrers Josep M. Alomà Sanabras i Maternitat d’Elna

Aquest acte s’emmarca dins el programa “Vetllant pels infants, treballant per al futur”
02/12/2009

 

Aquest dijous 3 de desembre a les 12 h, la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Patrimoni, Rosa Rossell, col·locarà les plaques als carrers Josep M.Alomà Sanabras i Maternitat d’Elna, situats al costat de l’Hospital Joan XXIII.
 
Aquest acte institucional se celebra en el marc del programa “Vetllant pels infants, treballant per al futur”, en el qual s’apleguen una sèrie d’actes que volen ser un homenatge a aquelles persones que d’una manera o altre dedicaren esforços a tenir cura dels infants. Una dedicació solidària i moltes vegades anònima, desenvolupada en uns moments molts difícils i dramàtics, com ho van ser la revolució i Guerra Civil i, posteriorment, una postguerra marcada per la repressió i l’exili. 
 
Aquests actes, organitzats per la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i el Palau Firal i de Congressos de Tarragona, han concretat l’homenatge en la Maternitat d’Elna i en Josep M. Alomà Sanabras. 
 
La Maternitat d’Elna, va ser una institució creada per una jove mestra suïssa, Elisabeth Eidenbenz. Aquest centre, situat al sud de França, va estar en funcionament entre 1939 i 1944 i va assistir i possibilitar el naixement de prop de sis-cents nadons, en bona part fills de mares republicanes que s’havien vist obligades a emprendre el camí de l’exili, però també fills de mares jueves que patien la persecució dels nazis.
 
Josep M. Alomà Sanabras, anarquista autodidacta, va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, director del Diari de Tarragona i mestre i delegat del Consell de l’Escola Nova Unificada (CENU) de Tarragona entre 1936 i 1937.
 

Els actes comprenen des de l’exposició -que es pot visitar al Palau de Congressos fins el 13 de desembre, dia en què tindrà lloc la representació teatral sobre la Maternitat d’Elna al Teatre Metropol-, fins a l’edició del llibre i la projecció de l’audiovisual Una utopia, una esperança. La història de Josep M. Alomà, obra del seu nét, Ramon Gras i Alomà.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta