Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2009 Signatura del conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona i l'Institut Català d'Arqueologia clàssica per a l'estudi de la basílica visigoda de l'amfiteatre romà de Tarragona

Signatura del conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona i l'Institut Català d'Arqueologia clàssica per a l'estudi de la basílica visigoda de l'amfiteatre romà de Tarragona

Signatura del conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona i l'Institut Català d'Arqueologia clàssica per a l'estudi de la basílica visigoda de l'amfiteatre romà de Tarragona

Es realitzaran sondejos i prospeccions gesofísiques per ampliar la informació d'aquest temple
26/10/2009

 

 
Aquest 23 d'octubre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, s'ha realitzat la signatura pública del conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona, l’Arquebisbat de Tarragona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per a l’estudi de la basílica visigoda de l’amfiteatre romà de Tarragona.
 
Hi han estat presents Rosa Maria Rossell, tinenta d’alcalde i consellera coordinadora de l’Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament; la Dra. Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i Mn. Joaquim Fortuny, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona.
 
L’amfiteatre de Tarragona, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, és un immoble de propietat municipal i serà properament objecte de diverses actuacions de condicionament i rehabilitació arquitectònica per a les quals seran necessàries diverses intervencions arqueològiques que permetran potenciar la recerca científica i la dinamització i projecció social a través de diverses actuacions de difusió ciutadana.
 
Les tres institucions han considerat positiva i fructífera la col·laboració per tal de sumar esforços en projectes comuns que afavoreixin i incrementin l’arqueologia, la museografia i la cultura de l’Amfiteatre romà i la basílica paleocristiana que s’hi conserva en memòria del martiri de Sant Fructuós i els seus diaques.
 
El conveni marc inclou un primer acord específic de col·laboració que permetrà la realització de les primeres actuacions abans de finals d’any. Aquestes consistiran en la realització de sondejos estratigràfics, prospeccions geofísiques a l’interior del temple i l’ampliació de la documentació gràfica de les dues esglésies conservades en l’arena.

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta