Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2009 Tarragona acull les Jornades tècniques sobre arqueologia, patrimoni històric i urbanisme

Tarragona acull les Jornades tècniques sobre arqueologia, patrimoni històric i urbanisme

Tarragona acull les Jornades tècniques sobre arqueologia, patrimoni històric i urbanisme

Tindran lloc els dies 1 i 2 de desembre
27/11/2009

 

Patrimoni històric i arqueològic i urbanisme són sovint dos termes contraposats. A les ciutats amb un passat històric i un patrimoni monumental important aquest binomi es fa difícil de compaginar. Amb tot, l’experiència ens mostra que és possible, no sense esforços, però.

La conscienciació ciutadana i institucional i l’avanç en temes legislatius a favor de la protecció del patrimoni històric proporcionen instruments en aquest sentit. Tot i això, el lògic desenvolupament de les ciutats en els darrers decennis ha dut a problemes, experiències i solucions en l’àmbit tècnic, urbanístic i ciutadà que val la pena d’analitzar.

Aquestes jornades tècniques organitzades pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i l’Ajuntament de Tarragona, amb el suport del Ministeri de Cultura, pretenen ser una primera aproximació a aquesta problemàtica. Així, els diferents tècnics de les ciutats del Grup ens oferiran un estat de la qüestió en cadascuna. D’aquesta manera, s’inicia de forma pública l’activitat de la comissió d’arqueologia del Grup de Ciutats, amb una primera trobada amb clara vocació de continuïtat.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta