Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2010 Aquest dimarts s'inaugura l'exposició "Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Tretze joies d'Espanya"

Aquest dimarts s'inaugura l'exposició "Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Tretze joies d'Espanya"

Aquest dimarts s'inaugura l'exposició "Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Tretze joies d'Espanya"

L'exposició recull una selecció de 78 imatges en color de diferent format i un audiovisual
Aquest dimarts s'inaugura l'exposició "Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Tretze joies d'Espanya" Navia-Toledo
14/09/2010

Aquesrt dimarts 14 de setembre a les 20 h, l’alcalde i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Anton Burgasé, juntament amb el president de Caja Duero, Julio Fermoso García, inauguraran l’exposició "Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Tretze joies d’Espanya". Una mostra organitzada pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que tindrà lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El projecte, que consta d'exposició i llibre, destaca el valor únic i excepcional d'aquestes ciutats a través d'un recorregut fotogràfic de la mà de Navia. En les seves imatges, Navia ha sabut unir el valor històric i contemporani de les ciutats mítiques espanyoles.

Alcalá de Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segòvia, Tarragona i Toledo. El treball que Navia recull en aquest llibre i en aquesta exposició, ofereix un especial punt de vista d'aquestes tretze ciutats patrimoni, marcades totes elles pel pes de la seva història. Partint de la tradició romàntica de viatge cultural, Navia descobreix racons a l'atzar. La seva mirada intimista i poètica s'endevina en cadascuna de les fotografies, esforçant-se per transcendir les clàssiques postals del nostre paisatge. Fotografies preses a distància, per acostar-se a la humanitat que hi ha després de la pedra. Destacat fotògraf per ser un mestre en l'ús del color i l'enquadrament, per aconseguir traslladar a l'espectador més enllà de la realitat, Navia convida a recórrer carrers, muralles, objectes, paisatges, persones que componen una realitat insuperable.

Des de setembre de 2008 i fins al gener de 2011, l'exposició que recull una selecció de 78 imatges en color de diferent format i un audiovisual, viatjarà per les tretze Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. A Tarragona s’hi estarà fins al 3 d’octubre i després viatjarà cap a Segòvia.
Jose Manuel Navia (Madrid, 1957). Llicenciat en Filosofia (1980). És un fotògraf que evoluciona des del seu treball com a reporter cap a una fotografia més personal al qual, a més, l'obsessiona la capacitat de la fotografia per suggerir històries, i la seva relació amb la literatura.

Col·laborador en els més destacats mitjans de premsa, és membre de l'agència Vu (París) des de 1996. Ha publicat en diferents col·leccions, i entre els seus llibres i exposicions destaquen: la monografia Navia (PhotoBolsillo), Petjades somnàmbules: Lusofonia, Marroc, fragments de la quotidianitat, des de la catedral, Territoris del Quixot, Viatge a la Història, Antonio Machado, mirades, així com les exposicions i llibres col·lectius Vu'15 ans, Viatge a Madrid, Deu Mirades, 100 fotògrafs espanyols Visions del Marroc o Agence VU galeria.
Segells de reconeixement d’administració oberta