Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2010 Divendres, Els Pets i Txala obriran els actes de celebració de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat

Divendres, Els Pets i Txala obriran els actes de celebració de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat

Divendres, Els Pets i Txala obriran els actes de celebració de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat

El saló de plens acollirà l'acte inaugural amb una recepció i una conferència del catedràtic Joaquín Ruiz de Arbulo
07/10/2010

Tarragona celebrarà els deu anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat amb un seguit de propostes culturals, lúdiques i de divulgació.

L’acte inaugural es farà aquest divendres a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament. El catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo hi pronunciarà una conferència.

L’acte més popular de la celebració és el concert de Txala i Els Pets que actuaran també aquest divendres a la plaça de la Font.

Divendres 8 d’octubre

19 h Sala de Plens de l’Ajuntament

  • Acte inaugural de la commemoració del Xè aniversari de la declaració de Tàrraco Patrimoni Mundial de la UNESCO. Recepció de l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, i de la tinenta d’alcalde de Patrimoni Històric, Rosa M. Rossell, als representants de les institucions polítiques i ciutadanes: Generalitat de Catalunya, Govern central, Ajuntaments de Tarragona, Patrimoni Mundial, ciutats declarades Patrimoni Mundial, entitats cíviques socials i econòmiques de Tarragona, etc.
  • Conferència "El dit d’una estàtua". A càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV


A partir de les 21 h a la plaça de la Font. Concert inaugural

Dos grups Tarragonins per inaugurar les celebracions populars del Xè aniversari. Accés lliure

  • A les 21 h, Txala. Txala. prové del verb xalar, que en el català popular significa esbargir-se alegrement, d'aquí l'expressió "Quina Xala!". Per altra banda, és l'apòcope de la paraula txalaparta, instrument d'origen basc principal protagonista en el nostre grup. Txala representa l'obertura de mires, inquietud i atreviment dels seus membres que, transgredint tabús i prejudicis, fusionen d'una manera natural i desenfadada la cultura tradicional catalana i la basca. Formació: Guillem Anguera, Nando Taló, Pepo Busquets, David Rincón, Hector Beberide, Isidre Sans, Siscu Aguilera, Quim Miracle.
  • A les 22.30 h, Els Pets. Passen els anys, i Els Pets ens continuen acompanyant, perquè son part de la nostra història, perquè ens han fet riure, ens han fet plorar, en una paraula Els Pets ens fan emocionar, disc rere disc, concert rere concert. Han estat també les seves lletres , la seva actitud de coherència amb la seva manera de pensar, compromesos amb una cultura i sobretot amb la facilitat que tenen de conjugar la reivindicació social amb la tendresa dels sentiments. Després de més de vint anys , això té molt de mèrit ; com un grup sorgit d’una trobada d’ amics que feien música per passar-s’ho bé, han acabat sent un referent de casa nostra . Ara amb un nou disc i un nou espectacle: Fràgil.


Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta