Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2010 Jornades Europees de Patrimoni 2010

Jornades Europees de Patrimoni 2010

Jornades Europees de Patrimoni 2010

Visites guiades als monuments del Patrimoni Històric de Tarragona en fase de restauració
20/09/2010

El Museu d’Història de Tarragona celebra les Jornades Europees de Patrimoni els dies 1, 2 i 3 d’octubre, una mica més tard que la resta de Catalunya, que les fa el 24, 25 i 26 de setembre. Durant la setmana del 20 al 26, amb motiu de les festes de Santa Tecla, s’obren les portes del Museu de forma gratuïta i el primer cap de setmana del mes d’octubre oferim un programa actiu de divulgació del Patrimoni.

Enguany ens tornem a posar el casc, però sortim del Museu. Volem mostrar com treballem dia a dia per ampliar el coneixement que tenim del nostre patrimoni històric. Per això hem demanat als arqueòlegs que dirigeixen les excavacions que es fan al carrer Eivissa i a Ca l’Agapito que mostrin el seu treball mentre l’estan realitzant, que expliquin com han d’excavar, les dificultats que es troben, i que interpretin allò que han descobert.

Iniciem així una línia d’actuació que ha de tenir continuïtat durant tot l’any; el Museu vol mostrar les excavacions arqueològiques que es realitzen a la ciutat sota la responsabilitat de l’Ajuntament, sempre evitant el perill per a les persones i preservant la integritat de les troballes, perquè tothom pugui saber de primera mà en què consisteixen les descobertes i quina importància tenen.

Completarem el programa amb la visita a la pedrera del Mèdol. En aquest cas no es tracta d’una excavació, sinó dels fronts d’explotació que ocultava la vegetació i que han quedat novament al descobert a causa d’un incendi forestal. Veurem els senyals de les tècniques d’extracció de la pedra que utilitzaven els romans, alhora que reflexionarem sobre l’ús que fem dels espais naturals.

Les invitacions / inscripcions a les visites són gratuïtes i es poden realitzar de dues formes:

  1. Directament a la recepció del Museu d’Història de Tarragona – Casa Castellarnau (c. Cavallers, 14).
  2. Reserva per Internet al web del Museu: museu.tarragona.cat.

Es poden realitzar reserves d’invitacions / inscripcions per Internet a partir de les 11 del matí del divendres 17 de setembre i presencialment a la recepció de Casa Castellarnau a partir de les 11 del matí del dimecres 28 de setembre

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta