Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2010 Lliurament del projecte de la candidatura de Tarragona a Capital Europea de la Cultura 2016

Lliurament del projecte de la candidatura de Tarragona a Capital Europea de la Cultura 2016

Lliurament del projecte de la candidatura de Tarragona a Capital Europea de la Cultura 2016

Una comissió de 13 experts valorarà tots els projectes presentats
09/07/2010

Aquest divendres 9 de juliol de 2010, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat oficialment el projecte de la candidatura de la ciutat a Capital Europea de la Cultura per a l’any 2016 al Ministeri de Cultura. L’acte simbòlic de lliurament ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern a Tarragona. L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet entrega del dossier de la candidatura a la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès. L'acte s'ha fet en presència de la tinenta d’alcalde responsable de la candidatura de Tarragona 2016, Rosa M. Rossell; la tinenta d’alcalde de Cultura, Carme Crespo; el delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; representants dels grups municipals, Raül Font (CiU) i Judith Heras (PP); i el coordinador de la candidatura de Tarragona 2016, Joan Cavallé.
 
Aquesta ha estat una de les passes més importants realitzades en aquests itinerari cap a la consecució de la capitalitat cultural.
 
El document conté les aportacions de nombrosos experts i actors culturals de Tarragona, de Catalunya i altres indrets d’Europa. Aquesta candidatura es presenta avalada per les adhesions del Govern i el Parlament de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, 27 consells comarcals, 528 ajuntaments i 369 entitats i per la signatura de 25.114 ciutadans, 1.261 dels quals s’han ofert com a voluntaris.
 
La part més important de la feina ja ha estat feta. Ara resta esperar que la comissió formada per 13 experts, que ha de decidir els finalistes, convoqui la candidatura tarragonina per tal de defensar el projecte, possiblement al setembre.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta