Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2011 Els nous alcaldes del Grupo Ciudades Patrimonio reben les insígnies en l'assemblea celebrada a Tarragona

Els nous alcaldes del Grupo Ciudades Patrimonio reben les insígnies en l'assemblea celebrada a Tarragona

Els nous alcaldes del Grupo Ciudades Patrimonio reben les insígnies en l'assemblea celebrada a Tarragona

Tenen la voluntat de crear una comissió per tractar els projectes pendents amb el Govern espanyol
01/08/2011

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat l’amfitrió aquest divendres de l'assemblea ordinària del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad d’Espanya (GCPHE), reunida a Casa Canals de Tarragona. A l'assemblea han assistit l'alcalde de Santiago de Compostel·la i actual president del grup, Gerardo Conde Roa; l'alcalde de Segòvia i vicepresident del GCPHE, Pedro Arahuetes García; l'alcalde d'Àvila, Miguel Ángel García Nieto; l'alcalde d'Alcalá d'Henares, Bartolomé González; la de Càceres, Elena Nevado del Campo; l'alcalde de Còrdova, José Antonio Nieto; l’alcalde de Conca; Juan Manuel Ávila, l’alcaldessa d'Eivissa; Marienna Sánchez-Jáuregui; el de Mèrida; Pedro Acedo Penco; el de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco; el de Toledo, Emiliano García-Page i la secretària del Grup, Sonsoles Guillén.

L'assemblea ha començat amb la imposició de les insígnies als nous alcaldes per part de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el president del Grupo Ciudades, Gerardo Conde Roa. Els alcaldes als que se’ls ha imposat les insígnies són: el de Segovia, Pedro Arahuetes García; l’alcaldessa de Càceres, Elena Nevado del Campo; l’alcalde de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco; el de Còrdova, José Antonio Nieto; el de Cuenca, Juan Manuel Ávila; i l’alcaldessa d’Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui.

A continuació, s’ha realitzat un informe sobre les activitats que s'estan portant a terme dintre del Grup, els assumptes més rellevants de cada comissió. Entre elles destaca la voluntat de crear un pla econòmic i una comissió executiva de l’assemblea per tractar projectes pendents amb el Govern espanyol. “Aquest òrgan estable –ha explicat el president del Grup Ciudades, Gerardo Conde Rosegui– serà d’interlocució amb el Ministeri de Cultura”.

Per la seva part, l’alcalde de Tarrragona ha destacat la importància del Grup en tant en quant “permet treballar conjuntament aspectes que poden millorar la nostra visibilitat i millorar el patrimoni de les nostres ciutats”.

El Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad és una associació sense ànim de lucre creada en l'any 1993 l'objectiu del qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les ciutats que ho componen: Alcalá d'Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona i Toledo.

Segells de reconeixement d'administració oberta