Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2011 Es presenta l'arxiu audiovisual de personatges significatius de les festes de Tarragona

Es presenta l'arxiu audiovisual de personatges significatius de les festes de Tarragona

Es presenta l'arxiu audiovisual de personatges significatius de les festes de Tarragona

S'han entrevistat nou personatges llargament vinculats als cicles festius de la ciutat
13/05/2010

Amb l’objectiu de preservar la memòria d’aquelles persones que més han estat vinculades a les festes de Tarragona i de facilitar també la divulgació del seu testimoniatge, s’ha iniciat un projecte per realitzar un seguit d’entrevistes enregistrades audiovisualment.

La signatura d’un conveni entre l’Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, d’una banda, i el Consorci del Canal de Televisió TAC 12, per l’altra, ha possibilitat aquest projecte.

Un equip de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, comptant amb els recursos tècnics facilitats per TAC 12, ha dut a terme aquesta primera fase del projecte entre els mesos de febrer i abril. Les entrevistes han estat seleccionades i concertades pels tècnics de l’Àrea de Cultura.

En concret les persones entrevistades han estat:
  • Carles Llorach, 79 anys, que entre d’altres activitats ha sigut el president de l’Esbart Santa Tecla des de 1972 fins a 1998
  • Bernardo Rios, 82 anys, cantant melòdic i ànima del Món Camp Tarragoní.
  • Francesc García, 58 anys, flabiolaria, bastoner i perpetuador de la Festa de l’any 2005
  • Mariano Borrero, 67 anys, casteller i cap de colla dels Xiquets de Tarragona durant molts anys
  • Josep M. Ferré, 82 anys, vinculat a diferents associacions i especialment a la Comissió de la Cavalcada de Reis
  • Guillermo Ximenis, 60 anys, cap de colla dels portadors del gegants Moros i Negritos
  • Encarna García, 77 anys, encarregada durant molts anys de vestir i arreglar els gegants i els nanos
  • Josep Llort, 91 anys, perruquer de gegants i nanos, maquillador del Teatre Metropol
  • Pere Roca, 85 anys, bastoner i primer perpetuador de les Festes de l’any 1990

L’equip que ha dut a terme les entrevistes, coordinat des de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, ha comptat amb la participació d’alumnes en pràctiques de Periodisme i Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

Les entrevistes s’han realitzat, segons cada cas, a la Casa de la Festa, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona o bé en el domicili de l’entrevistat. En total, les nou entrevistes representen l’enregistrament de prop de sis hores i mitja. Així mateix, també s’ha aprofitat per recollir documentació o imatges que tinguin una especial significació.

Un cop editades, les entrevistes íntegres es conservaran permanentment a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, on es podran consultar. Per la seva banda, el canal de televisió TAC 12 produirà tot un seguit de programes especials durant les Festes de Santa Tecla que tindran com a protagonistes les persones entrevistades.

La segona fase d’aquest projecte continuarà el proper mes d’octubre i es desenvoluparà fins al mes de desembre.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta