Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament adjudica la primera fase de l'execució de les obres de Ca l'Agapito a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L.

L'Ajuntament adjudica la primera fase de l'execució de les obres de Ca l'Agapito a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L.

L'Ajuntament adjudica la primera fase de l'execució de les obres de Ca l'Agapito a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L.

L’objectiu d’aquesta primera fase és d’una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana
L'Ajuntament adjudica la primera fase de l'execució de les obres de Ca l'Agapito a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L. Fotografia: Arxiu Tarragona Ràdio. Ca l'Agapito
30/06/2021

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat l'execució de les obres de la primera fase de restauració de Ca l’Agapito. Aquesta convocatòria comprèn la recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la Plaça del Pallol de l’edifici del beateri de Sant Domènech, dit Ca l’Agapito, a l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L. un cop resolta la convocatòria, en la que s’hi havien presentat 5 empreses en total. 

Aquest projecte, les obres del qual es preveu que puguin iniciar en breu, tindran una durada de 8 mesos i s’han adjudicat per 1 MEUR, exactament 1.031.524,13€ IVA inclòs. El projecte compta amb una subvenció de 600.000€ de l’1,5% Cultural. 

L’objectiu d’aquesta primera fase és d’una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la Plaça Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. Aquesta primera fase servirà a més, per a posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.   

Segells de reconeixement d'administració oberta