Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2011 Les excavacions de Ca l’Agapito deixen al descobert una volta d’entrada al fòrum

Les excavacions de Ca l’Agapito deixen al descobert una volta d’entrada al fòrum

Les excavacions de Ca l’Agapito deixen al descobert una volta d’entrada al fòrum

Es tracta de la primera de les troballes d’aquestes característiques a Tàrraco
Les excavacions de Ca l’Agapito deixen al descobert una volta d’entrada al fòrum Vista est-oest de la nova volta després de la intervenció actual
30/03/2011

Les obres de rehabilitació de Ca l’Agapito han deixat al descobert una troballa excepcional que ajudarà a comprendre el funcionament del Fòrum Provincial. Es tracta d’una volta del Segle I després de Crist de 14 metres de longitud, 3,5 d’alçada i 3,3 d’amplada, que recorre per sota de l’actual nivell de la plaça de la Volta del Pallol. Es tracta d’un passadís inferior que comunicava l’exterior del fòrum amb la plaça interior del recinte, coneguda com la de la Representació, i que podia ser utilitzada tant pels funcionaris com pel personal de manteniment. Es tracta de la primera de les troballes d’aquestes característiques a Tàrraco. L’inici de la volta es troba sota la maqueta de la Tàrraco Romana i el final sota una casa del carrer Comte.

La volta romana es troba molt ben conservada gràcies a que l’estructura es va convertir amb el pas del temps en un dipòsit d’aigua de grans dimensions (juntament amb el farciment de la resta amb elements de ceràmica de cuina i taula). Aquesta troballa també ha actuat com a base de fonamentació de la façana del beateri de Sant Domènech (Ca l’Agapito).

La troballa és fruit de “les mesures preventives arqueològics aplicades al projecte de rehabilitació de Ca l’Agapito de cara a convertir-lo en un centre cívic i cultural”, explica la tinent d’alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell. El descobriment d’aquesta troballa no afecta a les obres de Ca l’Agapito. És més, “l’objectiu és incorporar-ho al projecte i fer-ho visitable”, per la qual cosa caldrà abans que res consolidar l’estructura.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta