Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2011 10è aniversari de la maqueta de la Tarragona Medieval

10è aniversari de la maqueta de la Tarragona Medieval

10è aniversari de la maqueta de la Tarragona Medieval

El Museu d’Història ho celebra amb visites gratuïtes els propers 26 i 27 de novembre
10è aniversari de la maqueta de la Tarragona Medieval Fotografia de la maqueta, ubicada a la Sala Gòtica del Pretori
22/11/2011

Amb motiu del 10è aniversari de la inauguració de la maqueta de la Sala Gòtica del Pretori, corresponent a la Tarragona de la primera meitat del segle XV, el Museu d’Història de Tarragona ha previst realitzar dues visites guiades gratuïtes diàries el dissabte 26 i el diumenge 27 de novembre.

La maqueta, que representa el moment de màxima expansió de la ciutat medieval, mostra dues tonalitats de fusta. En coloració fosca es representen els edificis i murs romans que van perviure dins la ciutat medieval, mentre que en fusta clara es poden visualitzar el edificis construïts entre el 1129 i el 1450,  així com la trama urbana de la ciutat de Tarragona en aquella època.

En aquesta maqueta estan representats, tant edificis que van ser completament destruïts durant la Guerra del Francès —els castells del Patriarca i del Paborde—, com espais urbans i edificis singulars de la Tarragona medieval —la Catedral, el call jueu, el fossar o el castell del Rei—.

Mitjançant la maqueta de la Tarragona medieval és possible endinsar-se dins la història i l’urbanisme de la ciutat en un període, el medieval, no gaire conegut pel públic en general, i del qual, encara avui, disposem d’importants testimonis que ens ajuden a comprendre l’actual estructura urbana de la part alta de la ciutat.

Les dues visites guiades del dissabte 26 seran en català i les del diumenge 27, la primera en català i la segona en castellà. Tant dissabte com diumenge, la primera visita s’iniciarà a les 11 h i la segona a les 11.20 h i tindran una durada aproximada de dues hores. El punt de trobada serà a les hores citades, a l’entrada al Pretori des de la plaça del Rei. Els grups seran de 30 persones, per la qual cosa, tot i tractar-se d’entrada gratuïta, serà necessari fer una reserva prèvia, ja sigui de forma presencial a Casa Castellarnau (carrer Cavallers, 14) o trucant al telèfon 977 242 220.

Segells de reconeixement d'administració oberta