Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 Del 17 al 27 de maig se celebrarà Tarraco Viva

Del 17 al 27 de maig se celebrarà Tarraco Viva

Del 17 al 27 de maig se celebrarà Tarraco Viva

10 dies de divulgació del nostre patrimoni històric amb més de 400 actes
Del 17 al 27 de maig se celebrarà Tarraco Viva Cartell 14a edició de Tarraco Viva
27/03/2012

La tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo, ha presentat aquest dilluns la 14a edició de les jornades de Tarraco Viva, que se celebraran del 17 al 27 de maig amb 140 activitats diferents, que es desplegaran en més de 400 actes. La tinent d’alcalde ha manifestat que, durant aquestes edicions, Tarragona ha consolidat un nou model de manifestació històrica. “Per aquest motiu i pel fet que la ciutat és la capital arqueològica del país i un referent internacional de la divulgació històrica d’època romana, Tarraco Viva és un dels quatre eixos principals de la Capital de la Cultura Catalana 2012. Precisament, la Capitalitat serveix per fer una aposta clara per les línies d’actuació en què destaca Tarragona amb vista a l’exterior, ja que l’aportació de la ciutat a la cultura catalana pel que fa a l’especialització a l’hora de divulgar el patrimoni és única al país.”

En aquest sentit, lluny de les festes històriques, aquest nou model de festival divulgatiu té els següents objectius:

  • Divulgar el coneixement de la història antiga i ser capaços de posar a disposició del gran públic eines de reflexió sobre el passat històric.
  • Sensibilitzar als ciutadans de Tarragona i als visitants vers la importància de la conservació del Patrimoni Històric.
  • Crear un producte cultural de gran qualitat per generar turisme cultural relacionat amb el patrimoni històric.
  • Facilitar un espai de participació (no festiva) dels ciutadans de Tarragona en la gestió del Patrimoni Històric com a impulsors i realitzadors de propostes actives
  • Crear un marc per la trobada de gestors de museus, jaciments arqueològics, conjunts monumentals i centres d’interpretació del patrimoni històric romà d’Europa i altres països (especialment sud de França i països del nord d’Àfrica).
  • Potenciar la creació de grups de re-nacment, living history i arqueologia experimental amb l’objectiu de divulgar millor el passat històric. A Tarragona i gràcies a les jornades Tarraco Viva s’han creat vuit grups d’aquest tipus.
  • Potenciar i estimular l’ interès per la història en els col•lectius escolars.

La tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo, ha subratllat que “Tarraco Viva és un programa consolidat, que posa en valor el teixit cultural de la ciutat i fomenta el nostre patrimoni històric i el turisme cultural”.

Novetats d’enguany

Enguany hi haurà novetats importants, com són: el coneixement de com era la vida quotidiana fa dos mil anys amb “Gent de Tarraco i Roma”; la “Pompa Triumphalis”, una producció de l’Associació Projecte Phoenix (Tarragona); la ” Iurisprudentia. Quid iuris sit. El judici d’Hortensia i les matrones indignades” , de Nemesis ARQ; l’audiovisual “De Roma a Germania”; la presentació del “Senatus”, del Projecte Phoenix (Tarragona); l’exposició “Tarraco. L’ Urbanisme d’una ciutat romana” i els actes de Tarraco Viva a Altafulla i Constantí. D’altra banda, enguany hi haurà dos convidats especials, d’una banda, el Museo Romano de Oiasso d’Irún (País Basc) i, d’altra, el Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa-FICAB.

Segells de reconeixement d’administració oberta