Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 El conjunt arqueològic de Tarragona, escollit pel nou projecte de Google, World Wonders Project

El conjunt arqueològic de Tarragona, escollit pel nou projecte de Google, World Wonders Project

El conjunt arqueològic de Tarragona, escollit pel nou projecte de Google, World Wonders Project

És l’únic conjunt patrimonial català escollit fins al moment per aquest projecte, que permet visitar els indrets patrimoni de la humanitat amb la tecnologia street view.
El conjunt arqueològic de Tarragona, escollit pel nou projecte de Google, World Wonders Project L'Amfiteatre és el primer monument tarragoní que es pot visitar al World Wonders Project.
04/06/2012

 

Tarragona ha estat triada per Google per formar part del seu nou projecte World Wonders Project per donar a conèixer els seus espais Patrimoni de la Humanitat a partir d’aquesta nova eina d’imatges a 360 graus. Fins a 132 llocs, de 18 països diferents, declarats Patrimoni de la Humanitat, s'inclouen, de moment, en el Projecte de les Meravelles del Món que acaba de presentar Google.

La presentació mundial del World Wonders Project es va fer dijous 31 de maig a Madrid, ja que Espanya és un dels països del món amb més monuments considerats Patrimoni de la Humanitat. El popular buscador, amb la col·laboració de la Unesco, classifica els monuments i paisatges segons la seva ubicació o bé per temàtica, i ofereix la possibilitat d'explorar-los amb fotos panoràmiques inèdites, realitzades amb la tecnologia de l'street view. També s’hi pot consultar una fitxa amb la localització, informació diversa, vídeos y més fotografies, que fins i tot poden afegir els usuaris.

De moment hi ha una dotzena de monuments espanyols, com ara l'Aqüeducte de Segòvia, i només un de català: el conjunt arqueològic de Tarragona. La intenció, però, és anar ampliant continguts i oferir molts més monuments i llocs d'interès. Les càmeres de 360 graus de l'Street View no només han gravat el carrer, sinó també dins d'edificis, com ara a la Galeria dels Ufizzi de Florència. El projecte està pensat també per a estudiants, i inclou un apartat educatiu per descarregar-se -de moment- una dotzena d'arxius, amb continguts didàctics addicionals.

Durant la setmana passada, un equip de Google va enregistrar imatges de l’interior del Jardí Romà (des del Vial Bryant fins a l’entrada del recinte de l’Amfiteatre), un recorregut interior pel recinte de l’Amfiteatre (des de la passarel·la fins l’esplanada del costat longitudinal) i l’interior del Passeig Arqueològic, a la Muralles. Es preveu que les imatges d’aquests nous espais s’incorporin tant a l’streetview com al projecte World Wonders Project de Google en un parell de mesos.

Podeu consultra-ho a http://www.google.com/culturalinstitute/worldwonders/tarraco-tarragona/

 

Segells de reconeixement d’administració oberta