Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 El programa "Via Lliure" de Rac1 s'acosta al Tarraco Viva aquest dissabte

El programa "Via Lliure" de Rac1 s'acosta al Tarraco Viva aquest dissabte

El programa "Via Lliure" de Rac1 s'acosta al Tarraco Viva aquest dissabte

L’espai radiofònic, que s’emetrà en directe des de l’Antiga Audiència a partir de les 10 h, està obert a tota la ciutadania i es pot sintonitzar al 99.2 de l'FM.
El programa "Via Lliure" de Rac1 s'acosta al Tarraco Viva aquest dissabte El 'Via Lliure' de RAC1 es farà en directe a l'Antiga Audiència de Tarragona.
10/05/2012


El programa radiofònic de Rac 1 Via Lliure s’apropa aquest dissabte al Festival Tarraco Viva amb una emissió en directe des de l’Antiga Audiència. La gravació, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Pla de Competitivitat Turística de la Tàrraco romana, es farà a partir de les 10 h i està oberta a tota la ciutadania.

Aquest programa especial del Via Lliure dedicat al Tarraco Viva pretén apropar i donar a conèixer a totes les llars catalanes tant el Festival Tarraco Viva com tot el patrimoni cultural i històric de la nostra ciutat. El programa començarà a les 10 del matí amb una entrevista a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i al director el Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, i també comptarà amb entrevistes als escriptors tarragonins Coia Valls i Xulio R. Trigo, que parlaran i faran un petit tast en directe d’un esmorzar típic romà.

El programa donarà una àmplia visió a l’oient i als espectadors presents a l’Antiga Audiència de com era la vida quotidiana i com s’organitzava la societat durant l’època romana. Cap a les 11:10 serà el torn del Festival Minipop 2012 i entrevistaran a la directora del festival, Núria Serrano, i al director musical, Lluís Gavaldà. El Minipop se celebra just el cap de setmana següent a Tarraco Viva.

L’emissió comptarà també amb l’actuació en directe del grup Txarango i també hi seran els col·laboradors Blai Morell, que parlarà de cinema; Xavier Miralles, que descobrirà botigues, i Maria Rodríguez, que farà el clàssic concurs de català.

Tarragona, capital de l'arqueologia

El Festival Tarraco Viva és un dels quatre eixos vertebradors de Tarragona 2012 (juntament amb Santa Tecla, el Concurs de Castells i el festival SCAN). La tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo ha destacat: “L’emissió d’aquest programa especial suposa una aposta clara i alhora una oportunitat per difondre la capitalitat que ostenta Tarragona durant aquest 2012 com a capital de la Cultura Catalana. Des del punt de vista cultural, l’aportació de la ciutat a la cultura catalana passa precisament, en gran mesura, per aquesta especialització a divulgar el patrimoni romà.”

Tarraco Viva compleix catorze edicions i ja s’ha convertit, sens dubte, en una de les accions que distingeix Tarragona des del punt de vista cultural. Tarragona és la capital arqueològica del país i dels territoris de llengua i cultura catalanes i és pionera pel que fa a la divulgació del patrimoni, referent europeu, exemple de ciutats amb una llarga història al darrere. Per aquest motiu, pel valor indiscutible que la ciutat té en aquest sentit, Tarraco Viva és un dels quatre eixos principals del projecte Tarragona 2012, Capital de la Cultura Catalana. Per això, i pel fet que constitueix un model de gestió, de generació d’indústria cultural, que aquest any és especialment visible en la tasca activa dels diversos grups de reconstrucció història i en l’ampliació de l’activitat més enllà dels deu dies del festival i de les fronteres municipals.

Segells de reconeixement d’administració oberta