Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 El RECERCAT arriba a Tarragona

El RECERCAT arriba a Tarragona

El RECERCAT arriba a Tarragona

Els dies 12 i 13 de maig els centres d’estudis de recerca local i comarcal ofereixen tot un conjunt d’activitats a la població tarragonina en el marc de la Capital de la Cultura Catalana.
El RECERCAT arriba a Tarragona La consellera Carme Crespo ha presentat avui dijous les activitats del RECERCAT. Foto: Mauri Fernández.
03/05/2012

 

Els propers dies 12 i 13 de maig tindrà lloc a Tarragona, al Palau Firal i de Congressos, el RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla catalana. Aquesta jornada, que és d’entrada lliure i gratuïta, permetrà als tarragonins visitar una fira amb llibres, materials audiovisuals i exposicions de continguts diversos; assistir a conferències i taules rodones; compartir amb els seus fills els tallers infantils, i apropar-se a la recerca i a l’activitat cultural realitzada des de les entitats de recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana. Les persones que hi assisteixin trobaran història, etnologia, literatura, llengua... En resum, una gran varietat d’activitats i temàtiques per a tots els públics.

Més d’un centenar d’entitats seran presents a Tarragona en el que ha esdevingut la trobada anual dels centres d’estudis, que cada any s’organitza a la ciutat que és Capital de la Cultura Catalana. Aquesta jornada s’ha convertit en el lloc de referència on es pot trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

En aquest sentit, per a la ciutat representa una oportunitat de projectar-se culturalment en l’àmbit dels territoris de parla catalana i de convertir-se, un cop més, en punt de trobada per definir línies de futur, en aquest cas, en l’àmbit del coneixement.

Un dels actes centrals del RECERCAT són els premis de reconeixement a una persona i a una entitat, que es lliuraran el dia 12 a les 13.30 h i que estaran presidits pel conseller de Cultura, el Sr. Ferran Mascarell, i en què intervindrà la tinenta d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Festes, la Sra. Carme Crespo. El presentador de l’acte serà el periodista de TV3 Agustí Forné.

Les persones que visitin el RECERCAT podran passar pel punt d’informació, omplir una butlleta i participar en el sorteig d’entrades per a diferents espectacles.

L’activitat està patrocinada per la Fundació Privada Mútua Catalana.

Horaris

12 de maig: de 10.00 a 14.30 h i de 17.00 a 21.00 h
13 de maig: de 10.00 a 14.30 h

Més informació.

Segells de reconeixement d'administració oberta