Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 Jornada sobre “Gestió municipal i arqueologia a Catalunya”

Jornada sobre “Gestió municipal i arqueologia a Catalunya”

Jornada sobre “Gestió municipal i arqueologia a Catalunya”

Se celebrarà a la nostra ciutat el proper 13 de juliol, en el marc de les activitats de Tarragona 2012 Capital de la Cultura Catalana, i ja esta obert el termini d'inscripcions.
13/06/2012

 

Està organitzada per l'’Ajuntament de Tarragona, el Servei d’Arqueologia de la Generalitat i l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya, i   es tractaran els següents temes: gestió de l’arqueologia urbana en grans àrees urbanes; gestió des dels museus municipals i supramunicipals; gestió en els municipis mitjans i petits; gestió amb altres administracions i relació amb entitats (consells comarcals, diputacions, associacions professionals...). La jornada, que es farà a l’Antiga Audiència, va adreçada a arqueòlegs tècnics de patrimoni, arquitectes, urbanistes, administració publica, promotors, estudiants i qualsevol persona interessada.

En els darrers anys l’arqueologia preventiva a Catalunya ha tingut un desenvolupament extraordinari. L’auge de la construcció, els projectes de rehabilitació de patrimoni o la urbanització d’espais ha comportat una intensa activitat arqueològica. En aquest procés la implicació municipal ha estat diversa i variada, sigui en l’espai sigui en el temps. Això  s’ha traduït en dos aspectes que a un temps són el baròmetre de la gestió i protecció del patrimoni històric: el planejament urbanístic en relació al patrimoni històric, i la gestió del patrimoni arqueològic des d’ajuntaments, consells comarcals i diputacions, que normalment es tradueix en equips en la plantilla tècnica. Ara, la situació de crisi econòmica ha provocat, entre altres, una aturada de les intervencions arqueològiques preventives, causades principalment pel boom constructiu dels darrers anys.

El moment d’impasse permet obrir l’espai a la reflexió. Per aquesta causa, i vista la inquietud generada en el sector es  realitzarà una primera jornada de treball per tal d’abordar aquests temes.

Els interessats en participar poden presentar la seva proposta en les taules de debat mitjançant un resum de 15 línies on s’exposin els temes que es volen tractar. L’organització, depenent de la quantitat d’aportacions i de d’interès de les propostes, organitzarà les aportacions en les taules, o mitjançant pòster digital.

Termini de rebuda de propostes: 22 de juny de 2012
Podeu enviar-les a: jmenchon@tarragona.cat

Per a més informació es poden consultar les següents webs:

 

Podeu consultar el tríptic amb el calendari i les bases de participació.

Segells de reconeixement d’administració oberta