Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 L’Ajuntament es replanteja la proposta de fer un bust del president de la Generalitat

L’Ajuntament es replanteja la proposta de fer un bust del president de la Generalitat

L’Ajuntament es replanteja la proposta de fer un bust del president de la Generalitat

Tot i que es tracta d'un actic costum, i s'ha fet amb tots els presidents de la Generalitat, ara no és el millor moment per efectuar aquesta despesa econòmica de 12.000 euros.
27/06/2012

 

La ciutat de Tarragona, de llavor romana, té una llarga tradició escultòrica amb la qual honora els presidents de Catalunya, amb un bust que forma part del patrimoni cultural de la ciutat. Mantenint aquest antic costum, es va reservar una partida de 12.000 euros per encarregar el bust del president, Artur Mas, ja que no fer-ho semblaria discriminatori pel que fa als seus antecessor: José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, Josep Tarradellas, Lluís Companys i Francesc Macià.

Atès el debat que s’ha obert, l’Ajuntament de Tarragona, havent informat d’aquesta decisió a la Delegació de Govern de la Generalitat de Catalunya creu oportú posposar sine die el bust del president de la Generalitat, Artur Mas. I recorda que:

1. Ara no és el millor moment i que no s’entendria aquesta despesa en la situació econòmica actual.
2. El bust presidencial forma part de la tradició de l’Ajuntament tarragoní, que per la seva història ancestral té un protocol distingit i rellevant dins del Principat de Catalunya.
3. El pressupost del bust sortia del capítol d’inversions de material inventariable i no afectava a cap subvenció d’entitat cultural ni veïnal, així mateix no afectava a cap ajuda econòmica familiar.

“Tot i que la decisió es va prendre seguint una llarga tradició, entenem que ha estat poc oportú pel moments difícils en els quals vivim. Per tant, creiem que és millor rectificar i reconèixer que segurament hauria d’ hagut de fer una millor reflexió. Creiem que cal deixar aquesta inversió damunt de la taula”, ha dit la portaveu del Govern, Begoña Floria.

Per Floria, “un govern pot equivocar-se i, tot i que sigui amb la millor de les intencions. Però rectificar es de savis i és el que s’ha decidit fer”. La portaveu ha recalcat que l’Ajuntament farà arribar al president de la Generalitat, Artur Mas, les explicacions oportunes del perquè de moment no s’encarrega el bust que manté una llarga tradició dins de l’Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta