Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 Presentació del llibre sobre les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona

Presentació del llibre sobre les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona

Presentació del llibre sobre les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona

El llibre "Praesidium, Templum et Ecclesia" presenta 83 pàgines amb textos que expliquen els resultats de les excavacions arqueològiques dutes a terme a la Catedral durant els anys 2010 i 2011 i l’evolució urbanística de l’espai catedralici, des dels inicis de l’ocupació romana fins a l’actualitat.
Presentació del llibre sobre les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona Coberta del llibre Praesidium, Templum et Ecclesia
24/02/2012

El proper 29 de febrer, a les 19. 30 hores, a la sala d’actes de l’Antiga Audiència de Tarragona (plaça del Pallol) es presentarà el llibre Praesidium, Templum et Ecclesia. Les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona 2010-2011. Memòria d’una exposició temporal.

El llibre recull els continguts de l’exposició temporal que, amb el mateix títol, es va presentar al Museu Bíblic Tarraconense en el marc del festival Tarraco Viva; i que obtingué, com a exposició temporal sobre el món antic, el guardó MUSA de l’edició 2011 i concedit per la revista AURIGA.

L’exposició restà oberta els mesos de maig i juny de 2011 i fou organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense (Arquebisbat de Tarragona), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, el Capítol Catedralici i l’Associació Cultural Sant Fructuós. Aquestes mateixes institucions editen el llibre. L’edició ha estat patrocinada per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de transferir els coneixements científics obtinguts en les intervencions arqueològiques a la Catedral a la societat en general.

Els autors del llibre són Josep Maria Macias Solé (ICAC), Andreu Muñoz Melgar (Museu Bíblic Tarraconense), Antonio Peña Jurado (Universitat Autònoma de Barcelona), Míriam Ramon Mas (Museu Bíblic Tarraconense) i Imma Teixell Navarro (Ajuntament de Tarragona).

A l’acte, a més dels autors, estaran els representants de les entitats editores: Sra. Carme Crespo, tinenta d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Festes; Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i Primat; Dra. Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, Mons. Miquel Barbarà, degà del Capítol de la Catedral i Sr. Joaquim Galià, president de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

El llibre presenta 83 pàgines amb textos que expliquen els resultats de les excavacions arqueològiques dutes a terme a la Catedral durant els anys 2010 i 2011 i l’evolució urbanística de l’espai catedralici, des dels inicis de l’ocupació romana fins a l’actualitat. La publicació també presenta una interessant mostra de fotografies i dibuixos més el catàleg de les peces més significatives aparegudes a les esmentades intervencions arqueològiques.

S’han editat 650 exemplars i el preu de l’exemplar serà de 15 euros. Tanmateix el llibre es podrà descarregar de manera gratuïta des d’Internet, a partir del dia 1 de març, a les webs de l’ICAC, del Museu Bíblic Tarraconense, de l’Ajuntament de Tarragona i del blog: http://blogs.sapiens.cat/recercatempleaugust/

Segells de reconeixement d’administració oberta