Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Comencen els treballs d'apuntalament a la Muralla

Comencen els treballs d'apuntalament a la Muralla

Comencen els treballs d'apuntalament a la Muralla

Es construiran dos pòrtics de ferro que han de servir per aguantar-la al seu interior.
19/06/2013

Avui s’han iniciat els treballs d’apuntalament del tram de la muralla a la Baixada del Roser que presentava un perill latent d’esfondrament pel seu deteriorament progressiu. L’actuació consistirà en consolidar l’estructura del tram afectat que és d’uns 10 metres. La regidora de la Part Alta, Begoña Floria, ha explicat que es tracta d’una actuació motivada pels petits esfondraments que es van produir fa un mes i que, per un principi de prudència, es va decidir restringir la circulació i actuar d’urgència.

Avui s’ha iniciat la construcció dels fonaments dels dos pòrtics de ferro que han de servir per aguantar la muralla al seu interior. És una actuació similar a les crosses dels castellers: una estructura d'estintolament al Passeig Arqueòlogic i una altra a la Baixada del Roser. Unides per sobre de la muralla, les dues estructures s’hauran de lligar per tal que puguin aguantar les empentes de la muralla. Se'n posaran dos parells, un a la plaça de Sant Joan i l'altre a l'Arc d'En Toda. Aquestes estructures no empenyen la muralla sinó que estan en contacte amb ella per si cedeix.

Primer es faran els fonaments dels dos pòrtics de ferro. Els del Passeig Arqueòlogic son micropilotatges, els de la Baixada del Roser seran tradicionals amb una fonamentació en forma de dau excavada directament al terreny, sobre la que s’hi recolzaran les estructures de ferro. Tots aquests fonaments tindran el corresponent control arqueòlogic. Aquesta obra d’estintolament de la muralla tindrà una durada aproximada de dos mesos.

Segells de reconeixement d’administració oberta