Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 El Museu d'Història, la Biblioteca i l'Arxiu busquen testimonis dels bombardejos a la ciutat ara fa 75 anys

El Museu d'Història, la Biblioteca i l'Arxiu busquen testimonis dels bombardejos a la ciutat ara fa 75 anys

El Museu d'Història, la Biblioteca i l'Arxiu busquen testimonis dels bombardejos a la ciutat ara fa 75 anys

El Museu d'Història, la Biblioteca i l'Arxiu busquen testimonis dels bombardejos a la ciutat ara fa 75 anys Imatge de les bombes caient sobre la ciutat, any 1938. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu
16/04/2013

El passat mes de gener de 2013 es va poder visitar a l’Antic Ajuntament l’exposició itinerant Catalunya bombardejada produïda pel Memorial Democràtic. L’èxit de visitants i l’interès mostrat pels tarragonins en els fets ocorreguts fa 75 anys, entre el 1937 i 1939, ha portat al Museu d'Història a pensar en la importància de recollir els testimonis dels ciutadans que van viure en primera persona els bombardejos o que en tenen records viscuts pels seus familiars.

És per aquest motiu que es fa una crida als ciutadans que vulguin explicar-nos la seva experiència durant els bombardejos i com van viure el final de la guerra. Els testimonis serviran per poder posar noms i cognoms a totes aquelles persones que van patir la Guerra, homenatjar-les i que el seu testimoni quedi enregistrat per no oblidar el que va passar.

Amb les imatges i entrevistes, fetes en col·laboració amb la URV i TAC 12 TV, es produirà un documental que recordi els fets.

Aquesta crida éstà feta conjuntament per  l'Ajuntament de Tarragona, el  Museu d’Història de Tarragona, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i l’Arxiu.

El ciutadans que vulguin oferir el seu testimoni, poden contactar a l'adreça electrònica bhmt@tarragona.cat, o bé al telèfon 977242 220.

Segells de reconeixement d'administració oberta