Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 El Parc Ecohistòric del Pont del Diable ja té la placa que acredita el primer premi Hispania Nostra - Banco de Santander

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable ja té la placa que acredita el primer premi Hispania Nostra - Banco de Santander

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable ja té la placa que acredita el primer premi Hispania Nostra - Banco de Santander

Aquest guardó que és un reconeixement a les tasques de recuperació de l'aqüeducte i el seu entorn.
El Parc Ecohistòric del Pont del Diable ja té la placa que acredita el primer premi Hispania Nostra - Banco de Santander L'alcalde de Tarragona i la directora d'Hispania Nostra, acompanyada dels regidors Carme Crespo, Albert Vallvé i Josep Acero
04/07/2013

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo; i la directora de la revista Hispania Nostra, Isabel Ordieres, han descobert aquest migdia la placa que acredita l’aqüeducte romà del Pont del Diable com a guanyador del premi Hispania Nostra-Banco Santander. Un guardó que és un reconeixement a les tasques de recuperació de l’aqüeducte romà del Pont del Diable i el seu entorn, en el qual hi ha participat en els darrers anys quinze anys, institucions, empreses, escoles tallers, tècnics municipals, etc.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que “amb les actuacions realitzades s’han posat unes bases solides perquè el patrimoni estigui en el millor estat possible i alhora això afavoreix les bases del nostre turisme, que és el turisme cultural i patrimonial”. L’alcalde ha agraït a tots els que han fet possible aquest premi i la seva concessió: “Fem les coses amb convicció, però sempre és important que hi hagi un reconeixement”.

La representant d’Hispania Nostra – Banco de Santander, Isabel Ordieres, ha manifestat que “el premi està totalment justificat perquè rehabilita un dels aqüeductes més importants i sobretot perquè s’ha actuat en el seu entorn natural, en els boscos i jardins del voltant, posant a disposició del públic recursos culturals i naturals. Tarragona es converteix així en un referent important per Europa en aquest tipus d’actuacions”.

Hispania Nostra

Hispania Nostra és una prestigiosa associació que neix el 1976, en sintonia amb l’associació europea Europa Nostra. És de caràcter no lucratiu i declarada d’utilitat pública. La seva finalitat és la defensa, salvaguarda i posada en valor del patrimoni cultural i el seu entorn.
Hispania Nostra desenvolupa un important programa de col·laboracions i reunions amb associacions i entitats relacionades amb el patrimoni cultural, conferències, cicles temàtics i jornades, així com la publicació de les revistes “Hispania Nostra” i “Patrimonio Cultural y Derecho.”
El Pont del Diable o aqüeducte de les Farreres forma part, des de l’any 2000, de la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, com element integrant del Conjunt Arqueològic de Tàrraco.

Segells de reconeixement d'administració oberta