Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Inicien les obres de millora de la Porta Triumphalis del Circ romà

Inicien les obres de millora de la Porta Triumphalis del Circ romà

Inicien les obres de millora de la Porta Triumphalis del Circ romà

Per aquest motiu quedarà tancat el pas entre el Circ i el Pretori fins al febrer de 2014, quan està previst que acabin les obres
12/11/2013


A partir de demà dimecres, 13 de novembre, i fins al febrer de 2014, aproximadament, està previst dur a terme les obres de millora de la Porta Triomfal a la capçalera del Circ romà, tal i com ja es va avançar aquest estiu. Per aquest motiu, el pas del Pretori al Circ quedarà tancat de forma temporal i l’accés als dos recintes, tot i ser preu únic d’entrada, s’haurà de fer per separat.

Recordem que aquestes obres responen a la necessitat de portar a terme un reordenament de l’àrea de la Porta Triomfal dins del recinte monumental de la capçalera del Circ romà de Tarragona. Aquest espai va quedar molt afectat per les voladures franceses del 1813. Aquesta circumstància dóna a l’espai un aspecte d’acumulació de terres i enderroc, fruit d’aquell episodi històric, així com de la reurbanització de l’espai i de les ja contemporànies actuacions de recuperació de l’edifici del Circ romà.

El projecte es centra a recuperar l'àrea pertanyent al que en època romana va ser la Porta Triumphalis del Circ, mitjançant una pavimentació actual que restitueixi la vialitat antiga d'aquest espai. La Porta Triumphalis era una galeria coberta amb volta de canó que connectava l'exterior de la ciutat amb la pista del Circ mitjançant dues portes monumentals fetes amb carreus i obertes una en la muralla republicana i una altra en el podi de l'edifici circense. De la Porta Triumvirals avui únicament es conserva el mur sud de la galeria, que en els sectors pertanyents al Circ, és un mur d'opus caementicium amb el revestiment extern d'opus vittatum, i l'arrencament del que hauria de ser la volta en canó de la seva coberta; mentre que en el sector corresponent a la muralla, només queda una única filada de carreus d'aquest costat sud.

El projecte es va presentar el passat mes de maig de 2013 a la subvenció de projectes de conservació, protecció i difusió de béns declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat que entrega el Ministerio de Educación, Cultura y Deportes. Fruit d’aquesta subvenció, el projecte compta amb un pressupost d’uns 90.000 €.

Segells de reconeixement d'administració oberta