Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 La conselleria de Patrimoni presenta als Fons Feder un projecte d'intervenció del tram de la plaça dels Sedassos del circ romà

La conselleria de Patrimoni presenta als Fons Feder un projecte d'intervenció del tram de la plaça dels Sedassos del circ romà

La conselleria de Patrimoni presenta als Fons Feder un projecte d'intervenció del tram de la plaça dels Sedassos del circ romà

Aquest projecte pretén recuperar una part d’un dels monuments romans més importants de la ciutat: el circ romà, un dels millors conservats del món i un dels més singulars donat que la seva construcció es va realitzar a l’interior del recinte emmurallat de la ciutat.
La conselleria de Patrimoni presenta als Fons Feder un projecte d'intervenció del tram de la plaça dels Sedassos del circ romà Una vista del projecte
31/01/2013

 

La Conselleria de Patrimoni ha presentat una proposta de projecte museístic i d’intervenció al sector del Circ de la Plaça dels Sedassos, dut a terme per NAM Arquitectura, que suposa una proposta d’integració d’aquesta part del Circ en el teixit urbà amb la finalitat de donar-li accessibilitat i valor museístic.

Aquest projecte, que s’ha presentat als Fons Feder (Fondo Europeo de desarrollo regional) – que es resoldran abans de l’estiu-, s’emmarca en una sèrie d’intervencions ja dutes a terme com són l’arranjament del carrer Enrajolat, Trinquet Vell, fins arribar a la baixada de les Peixateries, eix línial d’aquestes grades del circ; actuacions que han tingut l’objectiu de recuperar i posar en valor la graderia nord del Circ Romà.

El Circ

Des de l’any 2000, quan va ser declarat Parimoni Mundial de la Humanitat, el Circ i tot el seu entorn s’han anat consolidant i integrant dins el teixit urbà, ja que són un punt neuràlgic de la ciutat, però ara es presenta una darrera fase, la de musealització i accessibilitat.

El projecte

La intervenció que s'ha presentat, doncs, vol ser una recuperació del conjunt actual, recuperant part del perfil original de la graderia del circ, feta de forma reversible en el temps i amb un impacte mínim sobre el monument.
Aquesta recuperació servirà també per crear un nou espai museístic i turístic tan en la part exterior com interior, i així també s’aconseguirà una graderia al servei de la ciutadania pels actes que es fan habitualment a la plaça.

La intervenció

En primer lloc es recuperarà el perfil dels murs portant amb maó i s’aprofitaran aquests mateixos per col·locar damunt una planxa plegada d’acer de 3-5mm, a mode de “llençol”.  Damunt d’aquesta estructura es col·locaran rastells de fusta que permetran al visitant seure còmodament i serà l’acabat final de tot el perfil de grada reconstruït.
La resta d’elements com la passarel·la d’accés, rampes, baranes, etc...es faran amb acer corten. Es tracta d’un material ja utilitzat en altres monuments de la Part Alta.
La superfície total del conjunt que s’intervé és de 450m2 i la superfície de noves graderies és de 191m2.

Podeu consultar aquí el projecte en pdf

Segells de reconeixement d'administració oberta