Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Onze ciutats Patrimoni de la Humanitat debaten sobre el seu futur

Onze ciutats Patrimoni de la Humanitat debaten sobre el seu futur

Onze ciutats Patrimoni de la Humanitat debaten sobre el seu futur

Inaugurades les jornades "Instruments de gestió del Patrimoni Mundial"
Onze ciutats Patrimoni de la Humanitat debaten sobre el seu futur L'alcalde de Tarragona acompanyat de les regidores de Patrimoni de Tarragona i Àvila, coordinadores de les Jornades
07/05/2013

Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les jornades organitzades per l’Ajuntament dins el Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España (GCPHE) Instruments de gestió del Patrimoni Mundial, que se celebren des d'avui i fins dijous. Al taller hi assisteixen onze de les 13 ciutats Patrimoni, així com públic especialitzat en la matèria. El taller s’ha plantejat amb l’objectiu de fer una aproximació interdisciplinar a diferents models i fórmules de planificació de la gestió del patrimoni històric, de manera que a les jornades s’abordarà tant l’elaboració d’informes periòdics per a la UNESCO i el dia a dia de la gestió del Patrimoni Mundial.

Les diferents ponències abordaran en bona part el paper de la gestió municipal, amb especial incidència als Plans de Gestió, que d’acord amb les normatives de la UNESCO han de tenir les ciutats Patrimoni. Entre els diferents ponents hi haurà Maider Maraña de UNESCO; París; Laura de Miguel, cap del Servei de l’Àrea de Patrimoni Mundial; Cristobal Vallhonrat, de l’Ajuntament d’Alcalá de Henares; Paulina Kaplan, de l’Ajuntament de Valparaíso (Chile); Lluis Garcia Petit, excap de Patrimoni del Centre UNESCO Catalunya; José Luis Lalana, de la Universitat de Valladolid; Jordi Pardo, Membre de l’equip internacional d’experts en polítiques culturals de la UNESCO i director de Barcelona Media; Olivier Poisson, Conservador General de Patrimoni, Ministeri d’Assumptes Culturals de França; Maria del Pozo, de la Fundació Aranjuez Paisaje Cultural i Rosa Ruiz, arqueòloga de l’Ajuntament d’Ávila. El taller clourà el dijous amb una visita guiada al Conjunt Arqueològic de la ciutat.

El Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España és una associació sense ànim de lucre creada l’any 1993 amb l’objectiu d’actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció del patrimoni cultural de les 13 ciutats que la composen, que són: Alcalá de Henares, Ávila, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona i Toledo.

Segells de reconeixement d'administració oberta