Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Presentada la 'Ruta dels primers cristians de Tàrraco'

Presentada la 'Ruta dels primers cristians de Tàrraco'

Presentada la 'Ruta dels primers cristians de Tàrraco'

L'Ajuntament, l'Arquebisbat i la Generalitat han realitzat el projecte, que inclou un desplegable, un carnet de la ruta i la senyalització oportuna.
Presentada la 'Ruta dels primers cristians de Tàrraco' D'esquerra a dreta: Andreu Muñoz, Jordi Agràs, Carme Crespo, Patrícia Anton, Jaume Pujol i Patrícia Peruggini
01/10/2013


Aquest matí, el Patronat de Turisme, l’Àrea de Patrimoni, l’Arquebisbat i la Generalitat han presentat La ruta del primers cristians de Tàrraco. L’esmentada ruta pretén posar en valors els diferents equipaments museístics i monuments que guarden una relació amb el passat paleocristià de la ciutat. Cal pensar que el patrimoni arqueològic paleocristià de Tàrraco és, en el seu conjunt, el més important de la Península Ibèrica.

D’aquesta manera, durant més d’un any s’ha anat treballant aquesta ruta amb la participació del Museu d’Història de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Centre Tarraconense El Seminari i el Parc Central. Els treballs han estat coordinats pel Patronat Municipal de Turisme. A l’acte s'ha presentat el fullet i el carnet de la ruta, així com la senyalística de la ruta.

La ruta està concebuda com una possibilitat de guiar el visitant a través de continguts de caràcter històric, arqueològic i artístic per fer comprensiu el procés de naixement i desenvolupament del cristianisme a Tarragona, que abasta el període cronològic que va des l’arribada del cristianisme a la ciutat per l’evangelització de Pau de Tars, segons la tradició (s. I dC), fins al moment de la incursió araboberber, a inicis del segle VIII.

Els monuments i equipaments museogràfics que integren la ruta són: Capella de Sant Pau (Centre Tarraconense El Seminari), Catedral i Museu Diocesà de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Amfiteatre de Tarragona (Museu d’Història de Tarragona), Fòrum de la Colònia (Museu d’Història de Tarragona), Conjunt Arqueològic del Parc Central, Necròpolis Paleocristiana (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i Conjunt Arqueològic de Centcelles (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona).

Segells de reconeixement d'administració oberta