Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Tarraco Viva mira cap al futur en la seva XV edició

Tarraco Viva mira cap al futur en la seva XV edició

Tarraco Viva mira cap al futur en la seva XV edició

Del 16 al 26 de maig es faran 450 actes en 30 espais diferents
Tarraco Viva mira cap al futur en la seva XV edició Cartell de la XV edició de Tarraco Viva
26/03/2013

Avui s’ha presentat en roda de premsa la XV edició del Festival Tarraco Viva, un certamen que més que mai mira cap al futur, sempre parlant del passat romà, a través de 450 actes compresos en 10 dies i en 30 espais diferents. L’eix vertebrador del festival d’enguany seran els esdeveniments al voltant de la fi de la República per deixar oberta la porta al 2014, que se centrarà en la celebració del bimil·lenari de la mort d’August.

Així, doncs, un certamen del tot consolidat, que seguirà oferint dos caps de setmana d’activitat, amb representacions de reconstrucció històrica, tallers, lliçons d’història, la Fira de Museus i més de 40 activitats completament noves, com són, entre d’altres, una Tarraco Viva més participativa que mai amb l’espai Vine, veu, viu, on la gent que ho desitgi podrà formar part dels grups de reconstrucció històrica durant una estona i veure en primera persona com treballen. Així mateix, també cal destacar, dels actes nous, el Navigium Isdis, reconstrucció de la cerimònia d’inici del període de la navegació, Mare Apertum, que es farà a la platja d’Altafulla, o l’acte de cloenda, que serà un espectacle de recreació de l’assassinat de Juli Cèsar que es farà al Palau de Congressos amb la participació de moltes de les entitats del festival.

Així mateix, el reforç a través de les xarxes socials es farà present, tant a Facebook i Twitter, i també a través d'una sèrie d’audiovisuals de divulgació històrica que, sota el títol de Parlant de Roma, s’aniran publicant en línia. Aquest nou format engegarà amb una sèrie de xerrades del catedràtic d’Història Antiga de la URV Joaquin Ruiz de Arbulo. Es tracta d’unes xerrades curtes que ens introduiran en el coneixement de diferents aspectes de la història de l’antiga Roma. Una vegada més, es convocarà el concurs de fotografia, Mirades de Tarragona, centrat en Tarraco Viva.

Per a més informació podeu descarregar-vos el dossier de premsa del web de Tarraco Viva.

Segells de reconeixement d'administració oberta