Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Tarragona commemora el 20è aniversari del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad

Tarragona commemora el 20è aniversari del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad

Tarragona commemora el 20è aniversari del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad

Ho farà amb l’estrena de l’espectacle Factor Humà, de la Companyia tarragonina Sagardoy /Bravo Plan B
12/09/2013

Tarragona celebra el 20è aniversari del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad. Serà la setmana que ve, coincidint amb la data en què les primeres ciutats del Grupo ara fa 20 anys van decidir unir els seus esforços amb l’objectiu de treballar plegats pels privilegis i responsabilitats que ostenta un reconeixement universal com el de ser declarada Patrimonio Mundial de la UNESCO.

Per celebrar aquest 20è aniversari, el Grupo vol fer partícips als seus veïns, que conviuen dia a dia amb el patrimoni així com als que ens visiten, atrets per aquest gran reclam universal. Per això, carrers, places, parcs i monuments de les 13 ciutats es convertiran durant aquests dies en escenaris privilegiats per tal que el teatre, la dansa i la música facin partícips a tothom d’aquesta efemèride. Amb aquest objectiu s’ha programat una àmplia programació cultural a totes les ciutats així com la signatura d’un manifest que ratifiqui el que ha estat i el que serà el GCPH.

A Tarragona, la celebració d’aquest aniversari es farà de la mà de la companyia tarragonina Sagardoy/Bravo Plan B, que estrenarà l’obra El Factor humà, Una peça per 12 ballarins, creada especialment per ser representada a l'Amfiteatre en aquesta ocasió tan especial.

El Factor Humà
El patrimoni històric forma part de la iconografia, de l'enginyeria i de la saviesa de l'ésser humà a través dels segles i fins avui en dia, roman com a testimoni. Ja que el llegat tangible que únicament sobreviu, és en essència la pedra, matèria de la concreció d'aquestes idees, la peça proposa un transitar per diferents estats de l'ésser humà contemporani, en aquest entorn Patrimoni de la Humanitat.
A través d'un camí sonor molt eclèctic que va des de l'òpera a la cançó popular, diferents escenes formades per solos, duets i moviments grupals, compondran un espectacle on el factor humà serà determinant.
Concepte i coreografia: Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo
Concepte d'il·luminació: Dermot O´Brien
Intèrprets: Lorenza di Calogero, Laia Santanach, Marco Purcaro, Mar Fernandez, Gaetano Montecasino, Lilly Zetterberg, Amelie Borg, Julian Bergonzini, Anna Macau, Arantxa Sagardoy y Alfredo Bravo.
Músiques: Collage musical, diferents intèrprets.
Durada 50 minuts.

L’espectacle podrà veure els dies 19 i 20 de setembre a les 22h i l’accés és lliure limitat a l’espai, que se suma al programa d’actes de Santa Tecla.

Tots els actes del 20è aniversari del GCPH es poden consultar a la web www.ciudadespatrimonio.org.

El Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad es va crear al 1993 i actualment el comformen les 13 ciutats incloses a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Van ser ciutats fundadores Ávila, Cáceres, Salamanca, Santiago de Compostela, Segovia i Toledo. Posteriorment van ingressar Córdoba (1996), Cuenca (1998), Alcalá de Henares (2000), San Cristóbal de La Laguna (2002), Eivissa (2002), Tarragona (2006) i Mérida (2006).

Segells de reconeixement d'administració oberta