Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 70 professionals es formen al curs "Turisme accessible i atenció al públic amb discapacitat"

70 professionals es formen al curs "Turisme accessible i atenció al públic amb discapacitat"

70 professionals es formen al curs "Turisme accessible i atenció al públic amb discapacitat"

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, el Grup Ciutats Patrimoni i PREDIF
70 professionals es formen al curs "Turisme accessible i atenció al públic amb discapacitat" La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, inaugurant les jornades amb els representants d'ECOM i PREDIF
29/04/2014

70 professionals i estudiants del sector del Turisme i del Patrimoni Cultural participen avui al curs Turisme accessible i atenció al públic amb discapacitat celebrat a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) de Tarragona. El curs, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, PREDIF i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat (GCPHE),s’emmarca dins el programa d’activitats del Grupo i ha estat encarregat a la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF). Durant aquesta primavera es farà un curs a cada ciutat patrimoni, en total 15.

Al curs, que des de fa uns dies havia exhaurit les seves places d’inscripció, hi han assistit tant professionals del sector turístic de la zona, com estudiants de turisme i tècnics dels ajuntaments de les ciutats patrimoni, per tal de perfeccionar l’atenció que s’ofereix a les persones amb discapacitat que visiten els monuments i destins turístics, així com també s’han ofert eines per autodiagnosticar l’estat de l’accessibilitat dels establiments turístics, museus i monuments, gestionar el seu manteniment i posar en marxa accions de millora.

La jornada l’ha obert la tinent d’Alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i coordinadora de la Comissió de Patrimoni del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad, Carme Crespo, Antonio Guillén Martínez, president d’ECOM i Tatiana Aleman, representant de PREDIF. Crespo ha destacat que “des de Tarragona seguirem treballant per fer més accessible la nostra ciutat. Volem que tant els serveis, com les activitats i la informació que oferim als visitants de Tarragona puguin ser gaudides per totes les persones en igualtat de condicions, sense veure’s limitats per cap discapacitat”.

El Grup i PREDIF, a través de la seva Comissió de Patrimoni i Ciutat, realitzaran a més altres accions complementàries al curs que contribuiran a millorar aquest aspecte del turisme accessible. Entre d’altres propostes també està prevista la Guia de Bones Pràctiques d’Accessibilitat per als recursos turístics de les Ciutats Patrimoni i l’actualització de la Guia de Rutes Accessibles de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat (2010).

Segells de reconeixement d’administració oberta