Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Es presenta 'De pel·lícula', la segona proposta d'El Batec del Temps

Es presenta 'De pel·lícula', la segona proposta d'El Batec del Temps

Es presenta 'De pel·lícula', la segona proposta d'El Batec del Temps

Aquesta obra és la intervenció artística que Pep Escoda ha fet al Circ romà
09/10/2014

 

El proper divendres dia 10, a les 19.30 h, es presenta l’obra audiovisual que Pep Escoda ha fet al voltant del Circ romà. Aquesta intervenció del fotògraf és, precisament, la primera acció del projecte 3.0 engegat enguany per les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, El Batec del Temps, que té l’objectiu d’unir patrimoni i art utilitzant com a mitjà i context principals el web i l’entorn dels dispositius mòbils.

La intervenció al Circ, que es presentarà al mateix recinte i que es titula De pel·lícula, inclou un audiovisual, tres galeries fotogràfiques i material documental sobre el procés de treball. El punt de partida de la proposta és el record que el fotògraf té dels dos cinemes que, fins als anys vuitanta, estaven situats a la Rambla Vella tapant la Capçalera del Circ. Pep Escoda, com molts altres tarragonins, té encara molt recent la imatge del Coliseum i, sobretot, la història del César, la sala d’art i assaig que va oferir un cinema “diferent” al llarg de vint anys. Tant els espectacles que els romans vivien al Circ com les projeccions que els tarragonins van sentir en aquests cinemes, per a Escoda tenen en comú un fet molt humà i universal: podem pensar que l’acció principal passa davant dels ulls dels espectadors, però les passions que mouen la humanitat, en realitat, es troben a les grades, als seients, enmig de la cridòria o en la penombra i el silenci...

Per realitzar aquest treball, Pep Escoda ha comptat amb dues persones del seu equip: Marta Richardson, assistent de fotògraf, i Abelardo Castellet, a la postproducció fotogràfica. Amb la finalitat d’aprofitar tots els recursos que el web proporciona, el vídeo De pel•lícula es complementa amb 3 galeries diferents d’imatges relacionades amb l’obra: tota la sèrie d’imatges i textos publicats a Instagram des de l’abril (a @elbatecdeltemps); díptics que contrasten imatges antigues i de l’actualitat del mateix recinte i des del mateix punt de vista, i elements del Circ que el conformen narrativament.

El web http://elbatecdeltemps.tarragona.cat es va inaugurar el passat dia 19 de setembre, amb la presentació de la primera intervenció dins d’aquest projecte: A cel obert, dedicada al Fòrum de la Colònia. A partir del dia 10 integrarà aquest nou recinte i aquest nou projecte artístic. D’altra banda, també a partir de divendres, el Circ i el Pretori (com ja passa actualment al Fòrum) disposaran de codis QR que remetran a la pàgina web i, més concretament, al vídeo resultant, de manera que els visitants, a través dels seus dispositius, podran veure l’obra en el mateix context en què ha estat realitzada.

Segells de reconeixement d’administració oberta