Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Gairebé 700 persones visiten els monuments el primer dilluns d'obertura

Gairebé 700 persones visiten els monuments el primer dilluns d'obertura

Gairebé 700 persones visiten els monuments el primer dilluns d'obertura

Un cop fet l’estudi de vistants del passat 2013, la Conselleria de Patrimoni va valorar que en aquests tres espais calia contemplar la necessitat d’obertura, ja que suposen un 75% de les visites als museus de la ciutat i aquesta també era una millora de distribució de públic.
16/04/2014

Gairebé 700 persones visiten en el primer dilluns d’obertura, els principals monuments del conjunt romà, com són l’Amfiteatre i el Circ-Pretori, que va ser el passat 14 d’abril en horari intensiu de 10 a 15h. En total van ser 307 a l’Amfiteatre, 237 al Pretori i 117 al circ romà.

Un cop fet l’estudi de vistants del passat 2013, la Conselleria de Patrimoni va valorar que en aquests tres espais calia contemplar la necessitat d’obertura, ja que suposen un 75% de les visites als museus de la ciutat i aquesta també era una millora de distribució de públic. Cal dir que això ha representat un esforç molt important a nivell intern i una reorganització del personal que treballa a tots els espais museístics municipals, i per aquest motiu també canviarà el sistema de visites a les cases museu (Casa Canals i Casa Castellarnau) que passaran a ser visitables només en grups i hores concertades, prèvia reserva; menys dissabtes i diumenges, que es podrà visitar lliurement.

La resta de mesos de l’any l’horari dels museus continuarà com fins ara. Amb aquest horari intensiu, a més, el manteniment a aquests tres espais es podrà fer dilluns tarda, únic moment en què restaran tancats.

Són poques les ciutats que ofereixen el Patrimoni i els museus oberts els set dies de la setmana i aquest fet diferencial comportarà principalment una millora de l’oferta turística i un increment de serveis, així com pel que fa també a les empreses de guies de la ciutat.

Segells de reconeixement d’administració oberta