Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 I tu, jugues en català? Campanya per fomentar les joguines en català

I tu, jugues en català? Campanya per fomentar les joguines en català

I tu, jugues en català? Campanya per fomentar les joguines en català

Una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística
I tu, jugues en català? Campanya per fomentar les joguines en català La directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz; la consellera de Joventut de l’Ajuntament, Ivana Martínez, i Xavier Brotons del CNLT. Foto: Mauri
15/12/2014

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, acompanyada per la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CPNL) ha presentat en roda de premsa la campanya “I tu, jugues en català”. Aquesta campanya té com objectiu difondre l’oferta de jocs i joguines en català que actualment hi ha al mercat i està adreçada als establiments de venda de jocs i joguines, als fabricants i als ciutadans. És una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Actualment es comercialitzen prop de 1.500 joguines en català, un nombre que representa aproximadament un 10% del total de les joguines que hi ha al mercat.
La campanya també va dirigida d’una manera més indirecta als fabricants i distribuïdors de jocs i joguines, als equipaments municipals com centres cívics, ludoteques, biblioteques, etc.
La consellera Ivana Martínez ha manifestat que es tracta de “fomentar l’ús de la llengua catalana entre els ciutadans en l’àmbit lúdic i cultural mitjançant l’ús del joc i les joguines en català i donar visibilitat als jocs i joguets en llengua catalana a les botigues.”
La directora del CNLT, Rosa Ibarz, ha destacat que “ es vol donar a conèixer i difondre l’oferta dels jocs i joguines en català que hi ha actualment al mercat. Per això disposem d’alguns recursos i eines que ajuden a facilitar-ne la difusió com, per exemple, espais web: www.cpnl.cat/jocs i www.jocsijoguines.cat.
A la campanya s’hi han adherit 30 establiments, 6 més que l’any passat. D’aquests 30, 7 són de la ciutat de Tarragona: Abacus, Gasco, Imaginarium (2 establiments), Llibreria de La Rambla, Llibreria La Capona i To2BeBe & Kids. La resta són d’altres poblacions, com Calafell, Constantí, El Vendrell, L’Arboç, L’Espluga de Francolí, Montblanc, Salou, Santa Coloma de Queralt, Valls i Vila-seca.

  • Calafell: 3 establiments (Basar Llorens, Magatzems Calafell i Ralet Ralet).
  • Constantí: 2 establiments (Papereria El Núvol i Llibreria papereria Catalònia).
  • El Vendrell: 3 establiments (Eurekakids, Joguines Llorens i Llibreria Mitjans).
  • L’Arboç: 2 establiments (El Rasclet i Papereria llibreria Montserrat).
  • L’Espluga de Francolí: 1 establiment (Llibreria papereria Índex).
  • Montblanc: 4 establiments (Llibreria La Baldufa, Joguines Joglars, 19ARCS i L’Elefant Blau).
  • Salou: 1 establiment (Magatzems Chacón).
  • Santa Coloma de Queralt: 1 establiment (Llibreria papereria Jordi Gassó).
  • Valls: 2 establiments (Gasco i Lluïsa Vives).
  • • Vila-seca: 4 establiments (Magatzems Chacón, Llibreria Thalassa, Llibreria sant Jordi i Llibreria El Castell).

Aquests establiments que han signat un acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tindran a l’aparador o en un lloc visible de la botiga, una capsa vermella amb el lema de la campanya, a més de com material de difusió.
Enguany, es fa la segona edició d’aquesta campanya, que afecta tot l’àmbit territorial del CPNL.
Ara com ara, ja hi ha 377 establiments adherits a tot Catalunya, xifra que representa un increment d’un 40% respecte al 2013. Això no obstant, com que la campanya continua oberta, es podria arribar a la xifra de 400 establiments adherits.
Els resultats de la campanya de l’any passat, 2013, van ser molt positius ja que es van aconseguir 260 acords signats amb botigues i cadenes de botigues, i 2 convenis marc signats amb la cooperativa Abacus i la botiga Drim.

Segells de reconeixement d’administració oberta