Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 La Fundació Fòrvm inaugura demà l'exposició col·lectiva "Animalis" a Casa Canals

La Fundació Fòrvm inaugura demà l'exposició col·lectiva "Animalis" a Casa Canals

La Fundació Fòrvm inaugura demà l'exposició col·lectiva "Animalis" a Casa Canals

La Fundació Fòrvm inaugura demà l'exposició col·lectiva "Animalis" a Casa Canals Toni Catany. Natura morta # 39, 1983
03/07/2014

Animalístic és el tema més antic de la historia de l’art ja que les primeres representacions es remunten a l’art rupestre. També són freqüents les representacions d’animals en l’art de les civilitzacions que es van desenvolupar a l’Orient i al Pròxim Orient. Però va ser a partir del manierisme de finals del segle XVI que s’utilitza la representació de tot tipus d’animals com a elements de distracció dels motius principals, com ara l’al·legoria mitològica o la representació realista.
La fotografia n’ha heretat la tradició i la representació d’animals hi és molt present. Alguns autors s’han inspirat de manera significativa en l’animalístic, i han construït un treball extens, molt coherent, narratiu o conceptual, com ara Eliott Erwitt, Peter Beard, Gregori Colbert, Jean Luc Mylayne, Valentín Vallhonrat o Joan Fontcuberta, entre d’altres.
Amb motiu de l’adquisició de l’obra de Pieter Hugo, la Fundació Fòrvm es va plantejar la possibilitat de presentar una exposició col·lectiva amb la finalitat de fer visible la presència insòlita i nodrida d’animals de “tot pelatge” en moltes obres de la col•lecció, que es pot veure ara Casa Canals sota el nom d’Animalis.
Si el món es prolonga més enllà dels límits de la imatge, un món propi, acte representatiu i mental, queda tancat a l’interior del marc. En aquest marc queda registrada la mirada empàtica del fotògraf vers la fragilitat de la naturalesa o de la humanitat. Aquesta proposta expositiva il•lustra aquest món particular, l’animalístic, i permet a l’espectador descobrir imatges inèdites o conegudes d’autors de prestigi, tant nacionals com internacionals.

La mostra, que s’inaugura demà a les 19h, es podrà veure del 4 de juliol al 28 de setembre de 2014
 en horari de dimarts a diumenge de 10 a 14.30h.

Segells de reconeixement d’administració oberta