Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 La XVI edició de Tarraco Viva abraçarà tres caps de setmana i 800 actes

La XVI edició de Tarraco Viva abraçarà tres caps de setmana i 800 actes

La XVI edició de Tarraco Viva abraçarà tres caps de setmana i 800 actes

El Festival girarà a l’entorn del bimil·lenari de la mort d’August i es presentaran nombroses novetats
10/02/2014


El bimil·lenari de la mort d’August serà l’eix principal de la XVIa edició de Tarraco Viva, que enguany tindrà lloc del 5 al 25 de maig. Així, doncs, la vida i la mort d’aquest emperador que va transformar l’imperi romà i va aconseguir unir-lo políticament i culturalment durant gairebé 300 anys seran protagonistes d'aquesta edició. És per aquest motiu i pel seu pas per Tàrraco que enguany se li ret l’homenatge que li pertoca, amb un acte central al voltant de l’Ara Pacis i una cloenda sobre l’enterrament d’August.

A l’alçada d’altres festivals europeus d’alt prestigi, Tarraco Viva sumarà enguany tres caps de setmana i tindrà la col·laboració d’uns mil tarragonins i tarragonines, així com de nombrosos grups de reconstrucció de fora i curiosos i experts en la matèria, que ompliran la ciutat d’història en viu i entre tots faran realitat més 800 actes, la majoria creats de nou.

A banda, tant la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, com el director del Festival, Magí Seritjol, han destacat el caràcter territorial del certamen, que enguany amplia el treball amb poblacions com Salou o la comarca del Priorat, les quals se sumen a Altafulla, Constantí i Cambrils, incorporades en els darrers anys.

> Podeu consultar la informació complerta a la web de Tarraco Viva

Segells de reconeixement d’administració oberta