Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Patrimoni incorpora un servei d'audioguia al mòbil

Patrimoni incorpora un servei d'audioguia al mòbil

Patrimoni incorpora un servei d'audioguia al mòbil

Es fa a través de codis QR instal·lats en diferents monuments
Patrimoni incorpora un servei d'audioguia al mòbil La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, seguint les informacions del servei d'audioguia
10/03/2014

Seguint el projecte de difusió i socialització del patrimoni, l’Ajuntament ha presentat avui un nou servei d’audioguia al mòbil per poder conèixer millor els diferents elements patrimonials que conformen el conjunt arqueològic de la ciutat.

Per engegar la iniciativa, s’ha incorporat informació en àudio a través de codisQR instal·lats a la senyalització del Circ. Seguint amb el programa de millorar la informació que s’ofereix a les visites, ara es pot escoltar la informació que contenen els panells a través d’Internet amb un dispositiu amb connexió, telèfon o tablet, que disposi d’una aplicació de lectura de codisQR, que enllaça a uns arxius sonors que reprodueixen els texts dels punts informatius, en català i castellà.

Aquests arxius també estan a disposició a la web del Museu d’Història de Tarragona, de manera que també és possible descarregar-los a casa i dur-los emmagatzemats en un dispositiu. La visita és doncs més dinàmica, ja que es pot seguir caminant mentre s’escolta la informació.

De moment s’ha implantat en els tres punts informatius que estan a disposició al Circ en aquest moment, El Circ de Tàrraco a l’inici de la visita, La façana del circ i la muralla del segle XIV a l’espai comprès entre aquests dos elements i La Torre de les Monges. Quan s’acabin les obres que s’estan fent en aquest moment a la Porta Triumphalis s’afegirà la corresponent a la resta de punts informatius, Els espectacles de Circ al món romà, i finalment El sector oriental del Circ: Volta de Sant Hermenegild i Porta Triumphalis. A continuació es farà el Pretori.

Per fer aquestes audioguies s’ha comptat amb la col·laboració de Tarragona Ràdio, que ha prestat les seves instal·lacions per fer l’enregistrament i la locució ha estat a càrrec del periodista Miguel González Richart.

Segells de reconeixement d’administració oberta