Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Reunió de la comissió de turisme del Grup de Ciutats Patrimoni a la seu de Turespaña

Reunió de la comissió de turisme del Grup de Ciutats Patrimoni a la seu de Turespaña

Reunió de la comissió de turisme del Grup de Ciutats Patrimoni a la seu de Turespaña

08/10/2014

Ahir dimarts 7 d’octubre es va celebrar a la seu de Turespaña, a Madrid, una reunió de la Comissió de Turisme del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb la presència de la regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton i de la resta de representants de les diferents ciutats del grup.

A la reunió es va fer un repàs de l'estat dels diferents programes i projectes que s'estan desenvolupant en el sí de la Comissió, en les àrees de Comunicació i Turisme, en compliment del Pla Operatiu de 2014. Al llarg de l'any el Grup de Ciutats Patrimoni ha estat present en quatre de les fires turístiques més importants del món: Vakantiebeurs d'Utrecht, Salon des Vacances de Brussel·les, ITB de Berlín, i JATA de Tòquio, fòrums en els que el Grup ha presentat de forma conjunta el seu producte especialitzat de turisme cultural amb el segell d'excel•lència que li atorga el segell de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

L'acció de promoció exterior s'ha dirigit a Amèrica, Con Sud (Argentina, Xile i Perú), i Europa, amb presència a Lisboa, Països Baixos, Bolonya, Nantes, Frankfurt, Xangai, Canton i Pequín amb presentacions del producte a agents de viatges, públic final i premsa especialitzada. S'han celebrat també viatges de familiarització que han permès a periodistes i agents de viatges de Singapur, Hèlsinki, Pequín, Amsterdam, Toronto, Sao Paulo, Miami, Bombai, Tòquio, visitar i conèixer de primera mà les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat. En el marc dels convenis de col·laboració amb Renfe i Paradores s'ha llançat al mercat internacional una línia de paquets que combinen trajectes en tren amb estades a Paradors de les Ciutats Patrimoni, amb l'important majorista Petrabax com a primer comercialitzador.

Cal destacar les signatures de convenis de col·laboració amb la Volta a Espanya, l'Organització Mundial del Turisme (OMT), i el Museu Thyssen de Madrid, aquest últim per a la comercialització conjunta de les destinacions culturals d'ambdues entitats. Aquests acords se sumen als que el Grup manté des de fa anys amb Renfe, Turespaña, i Paradores.

Per a l'últim trimestre de l'any s'han concretat noves activitats a desenvolupar en col•laboració amb Turespaña, com les presentacions de producte en destinació als Estats Units (Los Angeles, Tampa i Orlando) i Rússia al novembre, la participació a la Fira de Turisme CITM de Xangai; noves jornades de comercialització porta a porta a Alemanya, Països Nòrdics i Regne Unit; viatges de periodistes belgues holandesos i brasilers a les Ciutats Patrimoni, i l'organització d'una trobada de blocaires prescriptors de viatges a Salamanca i Àvila.

A la segona part de la reunió, es van traçar les línies de treball per a la redacció del Pla de Comunicació i el Pla Operatiu de Turisme 2015 de la xarxa, que es desenvoluparan al llarg del mes per a la seva propera aprovació per l 'Assemblea d'Alcaldes que tindrà lloc el 5 i 6 de desembre a San Cristóbal de la Laguna.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que el componen, els cascs històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda .

Segells de reconeixement d’administració oberta