Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 S'organitzen dues visites guiades al Circ amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

S'organitzen dues visites guiades al Circ amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

S'organitzen dues visites guiades al Circ amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Es realitzaran els dies 27 i 28 de setembre, i són gratuïtes.
18/09/2014

Per sisè any consecutiu Tarragona participa en les Jornades Europees de Patrimoni, que són un programa de sensibilització sobre el patrimoni cultural i que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha fixat la celebració d’aquestes jornades a Catalunya els dies 26, 27 i 28 de setembre. La Conselleria de Patrimoni Històric de l’Ajuntament, a través del Museu d’Història de Tarragona, ha organitzat dues visites a espais del Circ romà, monument declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, sota el títol Bocins circenses: racons del Circ Romà de Tarragona.

D’una banda es podrà visitar la Graderia del Trinquet Vell (punt de trobada al carrer Trinquet Vell a les 11 h dels dies 27 i 28 de setembre) Durada aproximada: 1 h. La visita pretén explicar la nova fisonomia dels carrers del Trinquet Vell i de l’Enrajolat, posant en valor un bon tram de la graderia del Circ romà. La grada romana ens ajudarà a viatjar cap a un món d’emocions provocat per les carreres de bigues i quadrigues, per després endinsar-nos en els sons esmorteïts de les estructures soterrades que, encara avui, suporten el pas dels anys de la nostra ciutat. Un bocí d’història recuperada per a una millor comprensió del nostre passat romà.

I de l’altra banda, la Porta triomfal (punt de trobada a l’entrada al Circ romà per la Rambla Vella a les 11 h dels dies 27 i 28 de setembre). Durada aproximada 1 h. La visita pretén apropar el visitant a la nova realitat museogràfica de la capçalera del Circ romà. S’ha dignificat l’accés entre el Circ i el Pretori, posant en valor noves estructures arqueològiques i fent més comprensible l’espai circense alterat pel pas dels segles. Un bocí d’història recuperada per a una millor comprensió del nostre passat romà.

Les visites per aquestes dues activitats són gratuïtes i cal inscriure’s entre el dia 24 i 26 de setembre al telèfon 977242220 entre les 9 i les 14 h. Places limitades.

Les Jornades Europees de Patrimoni les promou el Consell d’Europa en col·laboració amb la Unió Europea, concebut com una jornada de portes obertes que ha aconseguit un èxit sense precedents a tot Europa, ja que en l’actualitat els cinquanta estats signataris del Conveni Cultural Europeu participen en aquesta activitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta