Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Tarraco Viva i el Museu d'Història proposen una visita comentada de l'estàtua d'August

Tarraco Viva i el Museu d'Història proposen una visita comentada de l'estàtua d'August

Tarraco Viva i el Museu d'Història proposen una visita comentada de l'estàtua d'August

Sota el títol Els colors d’August es descobriran molts detalls de com era veritablement l’art romà
14/02/2014


El festival Tarraco Viva en col·laboració amb el Museu d’Història de Tarragona i amb motiu del bimil·lenari de la mort del primer emperador, ha encarregat l’elaboració d’una rèplica a mida real de l’estatua en bronze que actualment està situada al Passeig Arqueològic. Aquesta rèplica, que estarà pintada igual que l’original trobada a Roma, formarà part de la gran exposició "August. Una civilització mediterrània", que s’ubicarà durant el festival d’enguany al Recinte Firal del Palau de Congressos. Alhora, aquesta rèplica formarà part del gran espectacle central August. El poder de la màscara, que també tindrà lloc al Palau durant els dies del festival.

A través de l’exposició, de l’espectacle i d’altres activitats previstes, podrem apropar-nos a un dels monuments més emblemàtics del període augusteu al mateix temps que podrem conèixer de prop les teories més recents i investigacions sobre el color en les estàtues de l’antiguitat.

L’August de Prima Porta es va trobar a la Vil·la de Livia anomenada Ad gallinas albas i molt probablement va ser encarregada per la pròpia emperadriu. Feta en marbre, segurament era una còpia d’un original en bronze que tindria una mida encara més gran del que disposem. Tota ella és pura iconografia amb referències històriques i mitològiques i amb una clara influència hel·lenística.

Tot el treball ha estat supervisat pels tècnics del Museu d’Història i garanteix una reproducció feta amb la màxima seguretat de materials i tècniques habituals per aquest tipus de tasques, feina que està duent a terme MV Arte, que són els qui també faran les visites comentades. Els motllos quedaran dipositats al Museu d’Història.

Les visites es podran realitzar el diumenge 16 de febrer , diumenge 23 de febrer, diumenge 2 de març

Horari: 11 h

Lloc trobada: entrada Muralles (Portal del Roser)

Duració: 1:30 h. Gratuït amb aforament limitat

Segells de reconeixement d’administració oberta