Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

Se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre
24/09/2014

Els propers dies 2, 3 i 4 d’octubre de 2014, Tarragona i Poblet acolliran el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial que organitza el Ministeri de Cultura i que enguany es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, el Monestir de Poblet i el Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad. Es tracta d’una trobada de tècnics i experts en patrimoni mundial per tal de generar un fòrum de debat i de formació continuada, intercanvi d’experiències, bones pràctiques, entre d’altres.

El programa d’activitats es desenvoluparà entre Tarragona i Poblet. El dia 2 l’Encuentro s’inaugurarà al Palau de Congressos de Tarragona, lloc on es desenvoluparan les diferents activitats. Després de la corresponent inauguració, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports explicarà la 38 sessió del Comitè Patrimoni Mundial i s’impartirà la primera conferència dedicada al Patrimonio Mundial i Desenvolupament Sostenible. La segona i tercera se centraran en la relació entre el Patrimonio Mundial i les ciutats intel·ligents (smart cities) i l’exemple de Tarragona, amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, per acabar amb una ponència sobre estratègies de desenvolupament i creixement econòmic basades en el Patrimoni Mundial.

Per la tarda es farà una sessió sobre Patrimoni i innovació en el context de la societat de la informació i seguidament se celebraran quatre workshops centrats en els següents temes: Desenvolupament i creixement econòmic, nous productes culturals; Medi Ambient i gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Investigació i innovació tecnològica a la conservació i gestió integral del Patrimonio i Patrimoni Mundial com eina per a l’open government i la integració social.

La sessió del dia 3 d’octubre se celebrarà en l’Hostatgeria i el Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, tenint la mateixa estructura que la del dia anterior. A la tarda continuaran els workshops ja descrits mentre que durant el matí s’impartiran diverses conferències: gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Patrimoni, Participació ciutadana i compromís social; Casos d’èxit i innovació i progrés sostenible en patrimoni Mundial: Poblet, Vitoria, Segovia, riu Vero per acabar amb una conferència sobre fonts de finançament públic i privat en la innovació del Patrimoni Mundial. També es farà una visita al Monestir de Poblet.

El dia 4 es dedicarà a la visita dels monuments de Tarragona i els participants que ho desitgin podran assistir al XXV Concurs de Castells que se celebra a Tarragona cada 2 anys. S’ha de recordar que els Castells formen part de la Llista del Patrimonio Cultural Immaterial d’UNESCO des de 2010.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta