Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

« Març 2020 »
Març
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Tarragona acull el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial

Se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre
24/09/2014

Els propers dies 2, 3 i 4 d’octubre de 2014, Tarragona i Poblet acolliran el VIII Encuentro Nacional de Gestores de Patrimonio Mundial que organitza el Ministeri de Cultura i que enguany es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, el Monestir de Poblet i el Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad. Es tracta d’una trobada de tècnics i experts en patrimoni mundial per tal de generar un fòrum de debat i de formació continuada, intercanvi d’experiències, bones pràctiques, entre d’altres.

El programa d’activitats es desenvoluparà entre Tarragona i Poblet. El dia 2 l’Encuentro s’inaugurarà al Palau de Congressos de Tarragona, lloc on es desenvoluparan les diferents activitats. Després de la corresponent inauguració, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports explicarà la 38 sessió del Comitè Patrimoni Mundial i s’impartirà la primera conferència dedicada al Patrimonio Mundial i Desenvolupament Sostenible. La segona i tercera se centraran en la relació entre el Patrimonio Mundial i les ciutats intel·ligents (smart cities) i l’exemple de Tarragona, amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, per acabar amb una ponència sobre estratègies de desenvolupament i creixement econòmic basades en el Patrimoni Mundial.

Per la tarda es farà una sessió sobre Patrimoni i innovació en el context de la societat de la informació i seguidament se celebraran quatre workshops centrats en els següents temes: Desenvolupament i creixement econòmic, nous productes culturals; Medi Ambient i gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Investigació i innovació tecnològica a la conservació i gestió integral del Patrimonio i Patrimoni Mundial com eina per a l’open government i la integració social.

La sessió del dia 3 d’octubre se celebrarà en l’Hostatgeria i el Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, tenint la mateixa estructura que la del dia anterior. A la tarda continuaran els workshops ja descrits mentre que durant el matí s’impartiran diverses conferències: gestió sostenible del Patrimoni Mundial; Patrimoni, Participació ciutadana i compromís social; Casos d’èxit i innovació i progrés sostenible en patrimoni Mundial: Poblet, Vitoria, Segovia, riu Vero per acabar amb una conferència sobre fonts de finançament públic i privat en la innovació del Patrimoni Mundial. També es farà una visita al Monestir de Poblet.

El dia 4 es dedicarà a la visita dels monuments de Tarragona i els participants que ho desitgin podran assistir al XXV Concurs de Castells que se celebra a Tarragona cada 2 anys. S’ha de recordar que els Castells formen part de la Llista del Patrimonio Cultural Immaterial d’UNESCO des de 2010.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta