Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Inauguració de l'exposició fotogràfica de Christopher Taylor sobre Islàndia

Inauguració de l'exposició fotogràfica de Christopher Taylor sobre Islàndia

Inauguració de l'exposició fotogràfica de Christopher Taylor sobre Islàndia

Es farà demà divendres 13 de març a les 19 h a la Casa Canals, i està organitzada per la Fundació Forvm
Inauguració de l'exposició fotogràfica de Christopher Taylor sobre Islàndia 'Þistilfjörður', de Cristopher Taylor
12/03/2015

Divendres 13 de març a les 19h la Fundació Forvm inaugurarà a la seva seu de la Casa Canals la mostra Steinholt. Una història dels orígens dels noms del fotògraf Cristopher Taylor; que vol ser una reflexió al voltant de la família de l’autor amb un cicle d’imatges realitzades a Islàndia, concretament a la població de Þórshöfn, una comunitat aïllada a l’extrem nord-est de l’illa.

Christopher Taylor
Steinholt. Una història dels orígens dels noms

Aquest projecte és el tercer capítol d’un cicle d’imatges realitzades a Islàndia, al voltant de la família de la meva dona. Steinholt és el nom de la casa dels seus avis a Þórshöfn, una comunitat aïllada a l’extrem nord-est de l’illa. El treball fotogràfic representa una temptativa d’interrogació i d’interpretació del passat, el de la meva dona i el de la seva família paterna; un enfoc basat en una recerca etimològica dels noms de les gents i dels llocs. Guiat per aquests indicadors, desitjo traduir en llum, amb una sèrie d’imatges, la relació precària de l’home amb el seu entorn.

La contemplació del passat és un tema recurrent en les meves sèries fotogràfiques. He cercat les petjades del temps passat, a la conca del riu Groc a la Xina o a Calcuta a l’Índia, on he descobert els valors obrint nous camins. Els sentiments juguen rols decisius en aquests viatges, i particularment en el cas d’Islàndia on em vaig casar a Álfheiður, el 1983. Aquest projecte s’inicia a partir d’una sèrie d’adveniments inesperats, que redibuixen la història de la família.

Segells de reconeixement d’administració oberta