Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Intervenció a la Muralla per a la conservació del patrimoni i la protecció dels falciots

Intervenció a la Muralla per a la conservació del patrimoni i la protecció dels falciots

Intervenció a la Muralla per a la conservació del patrimoni i la protecció dels falciots

11/06/2015

Aquest matí, l’Ajuntament ha dut a terme una intervenció a la muralla en el tram del Portal del Roser amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per tal d’alliberar una espècie d’ocell protegida que és el falciot negre (Apus apus) i que sovint s’hi queda atrapat degut a una xarxa protectora de la muralla que està instal·lada de fa temps; i dels que s’han inventariat només en aquest tram un total de 17 nius.

La Conselleria de Patrimoni, davant dels despreniments de materials en alguns sectors de la muralla de la ciutat de Tarragona i per tal d’evitar possibles danys a les persones, en els darrers anys ha col·locat xarxes protectores a diversos trams de la muralla. Aquestes xarxes eviten la caiguda a la via pública de pedres que es desprenen de la muralla, però alhora eviten la nidificació dels coloms, els quals amb els seus nius també col·laboren en el procés de degradació de la muralla.

Malauradament aquesta actuació ha provocat aquest efecte col·lateral indesitjat, com és l’atrapament i mort d’alguns exemplars de falciot. Per tal de resoldre aquesta i per tal d’establir al comptabilització de la conservació del patrimoni històric, avui s’ha dut a terme aquesta intervenció amb la col·laboració d’un vehicle escala dels Bombers de la Generalitat, aquest dijous i s’ha procedit a realitzar petites obertures a la xarxa a l’alçada dels nius de falciot per tal d’evitar nous atrapaments, buscant sempre la comptabilització de la conservació del patrimoni històric, la seguretat de les persones i la integritat dels falciots. Fruit d’aquesta tasca conjunta s’ha realitzat un inventari de nius de falciot a la muralla de Tarragona, amb el resultat de 128 nius inventariats.

Segells de reconeixement d'administració oberta