Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 L'Ajuntament i la Fundació Mútua Catalana fan un pas més per a la restauració definitiva del Circ Romà

L'Ajuntament i la Fundació Mútua Catalana fan un pas més per a la restauració definitiva del Circ Romà

L'Ajuntament i la Fundació Mútua Catalana fan un pas més per a la restauració definitiva del Circ Romà

L’obra s'iniciarà el primer semestre del 2016 i s’allargarà durant tot l’any
17/12/2015

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca Torrents, han signat un conveni de col·laboració en el què la fundació atorga a l’Ajuntament 110.000€ en la recuperació arqueològica del Circ Romà per tal de retornar-ne el perfil original.

En detall, la contribució de la Fundació es concreta en assumir les despeses de prospeccions arqueològiques, la il·luminació i musealització de la zona del Circ Romà ubicat entre la Plaça dels Sedassos i el carrer dels Ferrers, fins arribar als carrers Trinquet Vell i Enrajolat. Aquesta intervenció, en la seva totalitat, requereix de 380.000€ de pressupost; en els que hi ha l’aportació de la Fundació, la part corresponent de l’1% de la Generalitat de Catalunya que ja es va anunciar a l’estiu i l’aportació municipal corresponent. L’obra s'iniciarà el primer semestre del 2016 i s’allargarà durant tot l’any. Posteriorment i amb l’aprovació del Pla Director del Circ, s’establirà el full de ruta per a la integració d’aquest monument a la vida urbana de la ciutat.

Per la seva banda, l’alcalde ha destacat, com ja va fer durant la celebració dels actes del 15è aniversari de la declaració de Tàrraco Patrimoni Mundial de la Humanitat, que contribucions com aquesta, vinguin tant de l’àmbit públic com del privat, “ajuden a millorar el que tenim i el que som i donar-ho a conèixer de la millor manera que sabem”. També ha destacat, que la restauració del Circ és un dels monuments de la ciutat més rellevants i espectaculars de la ciutat.

Des de la Fundació, el seu president, Joan Josep Marca ha volgut que “tot i que l’Ajuntament fa un esforç important amb la recuperació del Patrimoni, tenim molt calr que cal fer aportacions com aquestes, ja que les necessitats depassen i de molt les possibilitats municipals” i que cal contribuir per “presentar la millor ciutat possible de cara als esdeveniments futurs”. 

Segells de reconeixement d’administració oberta